toplumsal muhalefetsendikal hareketTevfik Yoldaş'a DAÜ'de saldırı
yazarın tüm yazıları:

Tevfik Yoldaş’a DAÜ’de saldırı

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ’de sendikacılara yönelik baskılara dün (24 Mart, Cuma) bir yenisi daha eklendi. DAÜ Okul Öncesi Eğitim Kurumlan’nın Doğa Koleji’ne devredilmesi sırasında yapılan eylemleri gerekçe göstererek DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ SEN) Yöneticilerine açılan ceza davasının ardından dün de DAÜ BİR SEN Başkanı Tevfik Yoldaş fiili saldırıya uğradı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR SEN)Başkanı Tevfik Yoldaş, dün üniversitede amiri konumundaki Hasan Kavaz tarafindan saldınya uğradı.

Saat 16.55 sıralannda meydana geldiği belirtilen olayda Hasan Kavaz, Yoldaş’ı itekleyerek boğazını sıktı, iş arkadaşlannın gözü önünde hakarete uğrayan ve darp edilen Tevfik Yoldaş, polise giderek şikayetçi oldu. Polis refakatinde Mağusa Hastanesi’nde götürülen Yoldaş hastaneden doktor raporu aldı. Mağusa Polisi Hasan Kavaz aleyhine darp, hakaret ve tehdit soruşturması başlattı.

Olaydan hemen sonra değerlendirme yapan Tevfik Yoldaş, sendikal faaliyetlerinden dolayı başta Rektör olmak üzere Üniversite Yönetiminin kendisi ile uğraştığını belirterek dün yaşananların da bu çerçevede gerçekleştiğini ifade etti. DAÜ de sendikacılara karşı sistematik bir saldırının söz konusu olduğunu da ifade eden Yoldaş, yönetimden sürekli olarak sendika başkanlığından ayrılması hususunda baskılara maruz kaldığını kaydetti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin