arşivhaberÖDP, 2 MART’TAKİ MİTİNGE DELEGASYONLA KATILACAK
yazarın tüm yazıları:

ÖDP, 2 MART’TAKİ MİTİNGE DELEGASYONLA KATILACAK

Yeniçağ podcastını dinleyin

Türkiye’deki Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), 2 Mart Çarşamba günü yapılacak “2. Toplumsal Varoluş Mitingi”ne iki kişilik heyetle katılarak destek verecek.

ÖDP’nin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, ÖDP mitingte Genel Başkan yardımcıları Haydar İlker ile Sema Solaklı tarafından temsil edilecek.

Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere Kıbrıslı Türkler 28 Ocak 2011 tarihinde Lefkoşa‘da büyük bir ‘toplumsal var oluş‘ mitingi düzenledi. Mitingte açılan bazı pankartları bahane eden Başbakan Erdoğan ve bakanlar miting sonrasında Kıbrıs Türk halkını aşağılayan bir tutum içerisine girdiler.

28 Ocak mitinginin ardından 13-14 Şubat 2011 tarihlerinde Genel Başkanımız Alper Taş, Kıbrıslı Türklerin isyanına destek vermek için Kıbrıs‘a giderek hem mitingi düzenleyen sendikal platformun bileşenleri ile hem de mitinge katılan ve destek veren siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret etti.

Görünen odur ki Kıbrıslı Türkler siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda tam bir yok oluş ile karşı karşıyadır.

Kıbrıslı Türkler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile eşitlik temelinde ilişki kurmak istiyor. Kendi ülkesini kendi yönetmek, kendi kaderini kendi tayin etmek istiyor.

Kıbrıslı Türkler kendilerini üretimden kopartarak kumarhane, kara para düzenine mahkum eden Ankara hükümetinin kendi yarattığı krizi bahane ederek, kendilerine dayattığı özelleştirmelere, esnekleştirmeye, sendikasızlaştırma politikalarına karşı duruyor, Kıbrıs‘ın bir ucuz emek gücü olmasına direniyor.

Kıbrıslı Türkler AKP hükümetinin kendi kimliğine saygı göstermesini ‘eksik Müslüman‘, ‘eksik Türklük‘ yaklaşımı ile Adayı daha fazla dinselleştirme, Türkleştirme siyasetinden vazgeçmesini istiyor. Kendi yaşam tarzına, kimliğine saygı istiyor.

Kıbrıslı Türkler kendi üzerinden stratejik hesaplar, çıkarlar yapılmamasını istiyor. İşte bu gerekçelerle Kıbrıslı Türkler 2 Mart 2011 tarihinde bir kez daha meydanlara çıkıyor.

Kıbrıs Türk halkının dile getireceği talepleri sahipleniyoruz. Onlarla dayanışmak için Genel Başkan Yardımcılarımız Haydar İlker ve Sema Solaklı 2 Mart‘ta Kıbrıs`ta olacak. Bütün emek ve demokrasi güçlerini de Kıbrıs halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.

Bir kez daha Kıbrıs‘ı Kıbrıslılar yönetmeli diyoruz, Kıbrıslılara mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin