YKPYKP'nin açıklamalarıYKP: Halkın mülkiyet hakkı devlet güvencesinde değil devlet tehdidi altında
yazarın tüm yazıları:

YKP: Halkın mülkiyet hakkı devlet güvencesinde değil devlet tehdidi altında

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykpYKP Yürütme Kurulu, son dönemde mülkiyetle ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekti. Açıklama şöyle:

Yine bir skandalla sarsıldık. Engelliler için arsa veren devlet mahkeme kararıyla durduruldu. Çünkü orası başkasına verilmişti. Yani mülkiye hakkının bekçisi olması gereken devlet haklarımızın bekçisi değil tehdidi durumundadır.

Üç bakan ve üç partinin devrinde işlemler yapıldı ve o arazinin serbest olmadığı ortaya çıkmadı. Başvurular sırasında sorumluluk almamak için kapı kapı insanları dolaştıran tapu dairesi ilk kez değil sık sık kayıtlarını tam işlememekten kusurlu olarak ortaya çıktı. Bir örnek verelim; spor sahası için verilen yerin Türk malı olduğu da ortaya çıkmış ve alay konusu olmuştu.

Tapuda kayıtlar esastır. Yani elinizde koçan var sanırsanız, o koçan esas değildir. Tapudaki kayıt esastır. Sizin koçan sade bir işarettir.

Tapu kayıtları arasında ipotek, kuyu ve diğer ekler ve başka kayıtlar da bulunur. Onların da güncel olarak tutulması gerekir ama tapuda eşdeğer verilen mallar bile tam kaydedilmemektedir. Arandığında bulunmamaktadır. Krediler için güvence olan ipotek koyma işleminin kayıtları da devletin güvencesindedir.

Eşdeğer olarak verilen mülkler için de şimdi işlem tamamlanmamış denildi, çünkü feragatname verilmemiş! Halbuki yeterli mal verilmemiş olan binlerce eşdeğerci vardır ve kırmızıdadır. Onların da işlemleri tamamlanmıştır. Onların durumunun da şüpheli olduğu ilan edilmiştir.

Türkiye ile su sağlama anlaşması yapılırken de neresinin ne zaman Türkiye’nin malı olacağı için de kafa yorulmamıştır. Onun için binlerce insanın mülkiyet hakkı çiğnemiştir. Tek bir kişi anlamayla müteahhit DSİ’ye başkasını arazisinde rögar yaparak arazisini kurtarabilmiştir. Şimdi de eşdeğer olarak mal alanla uzlaşma arayacaklarmış. Bu uzlaşmanın masrafını da biz hepimiz çekeceğiz ve o kişi çekecek.

Bu utanç verici durumdan insanlarımızı kurtaracak çaba ortada yoktur. Sorumlu olanlar hesap verecek değillerdir. Bir bakanlıktan ötekine sıçrayıp yollarına devam edeceklerdir.

Mallarınızın hala sizin kaldığından emin olmak isterseniz ayağa kalkmalısınız. İlk iş olarak su deyip mallarınızı işgal demek olan anlaşmaları yapanları hesaba çekiniz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
211AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin