toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ - SEN: DAÜ yönetimine sert bir dur deme zamanı artık geldi
yazarın tüm yazıları:

DAÜ – SEN: DAÜ yönetimine sert bir dur deme zamanı artık geldi

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ – SEN, yaptığı basın açıklamasıyla 13. maaşları ödemediğini ve kazanılmış haklara saldırdığını söyleyerek DAÜ yönetimine karşı ‘sert bir dur deme zamanı geldiğini’ belirtti. 5 Ocak tarihli Açıklamanın tam metni şöyle:

“Ülkemiz Anayasaya ve Yasalara uymayan, çalışanların kaygılarına ve sorunlarına kulak tıkayan, ekonomik sektörlerin sorunlarına duyarsız kalan bir Hükümet tarafından yönetiliyor. Bu başına buyruk yönetim anlayışının bir kopyası da DAÜ’de görev yapmaktadır. Seçimle başa gelen ama çalışanlara sırtını dönen Rektörlük ile başına buyruk Hükümetin atadığı işbilmez ve kanun tanımaz Vakıf Yöneticiler Kurulu, DAÜ’de iş barışını ortadan kaldırmıştır.

Kasasında parası olmasına rağmen çalışanların 13. Maaşını ödemeyen, yasa ve tüzüklere aykırı olarak çalışanları işten atan, maaşlarını kesen, keyfiyetle kadrolarda düzenleme yapan DAÜ yönetimi öğrenci akışında sorunlar yaşanan bu dönemde çalışanları eyleme zorlamaktadır.

Bu bağlamda DAÜ Yönetimi, çalışanlarımızın en önemli kazanımı olan Devamlı Personel statüsünü 30 Aralık 2010 tarihinde aldığı bir kararla ortadan kaldırmıştır. Bu davranış çalışanları sınav döneminde eyleme kışkırtmaktan başka bir şey değildir. DAÜ Yönetimi, kanunlara, tüzüklere, akla ve mantığa aykırı aldığı kararları durdurmadığı, yasal ve adil zemine gelmediği sürece DAÜ çalışanları eylemde olacaktır.

Ülkede ve DAÜ’de yönetenlerin zulmüne, tekadamlığına, işbirlikçiliğine artık sert bir “dur” demenin zamanı gelmiştir. Çalışanlarımız verilecek kavgada kararlı ve güçlü olduklarını göstereceklerdir”

DAÜ, TÜM KUZEY KIBRIS GİBİ EMEK DÜŞMANLIĞINA VE HUKUSUZLUĞA İTİLDİ

DAÜ-SEN’in 4 Ocak tarihli açıklaması ise şöyleydi:

Ülkemizin haklı gururu DAÜ’yü bugün yönetenler hukukun tümden ortadan kaldırıp, emeği ve hakkı ayaklar altına alıp kendi saltanatlarını sürdürmeyi tercih ediyorlar. DAÜ çalışanlarının Rektörü bile belli olmayan Üniversitemizi, Hükümet tarafından atanmış bir grup siyasinin tamamen keyfiyetle çıkmaza sokmalarına artık daha fazla tahamülü kalmamıştır. Çalışanlarımızın, Hukuk, akıl ve vicdandan tamamen kopmuş, DAÜ’de ve ülkede tüm hukuksuzlukların arkasındaki UBP Hükümetine daha fazla tahamülü kalmamıştır.

Sabrı tükenenler, onuruyla yaşamayı tercih edenler, emeğine ve hakkına sahip çıkanların başlatacağı bir toplumsal direnişte DAÜ çalışanları en ön saflarda yerini alacaklardır.

Sendikamız, tüm yurtseverleri, aydınları, emeğiyle geçinenleri hak ve emek için mücadeleye çağırır. DAÜ-SEN, sinip, susup, utanıp iktidara gelme hayalleri kuran siyasi partileri ülkenin gidişatına karşı açık tavır almaya ve Direnişe katılmaya davet eder.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin