kızıl yeşiltoplumsal cinsiyet eşitliğiKıbrıs Onur Yürüyüşü bugün Lefkoşa'da yapılıyor
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs Onur Yürüyüşü bugün Lefkoşa’da yapılıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

lgbti“Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü” kapsamında bugün Lefkoşa’da “Kıbrıs Onur Yürüyüşü” düzenleniyor.

17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü Organizasyon Komitesi tarafından düzenlenecek yürüyüş saat 17.30’da Dereboyu’nda eski Suitex binası önünde başlayacak.

17 Mayıs Homofobi Karşıtlığı Günü Organizasyon Komitesi’nde; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu bileşeni olan; DAÜ-SEN, Envision Diversity, Feminist Öğretmen İnisiyatifi, MAGEM, KTÖS, Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Türk Tabipler Odası, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, Mülteci Hakları Derneği, Mesarya Kadınları İnisiyatifi,POST-RI, TDP-TOCEK, YKP-Fem; ve Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, DAÜ-Unicorn, ODTÜ- Rainbow, TDP-Gençlik, Yeşil Barış Hareketi ve Bağımsız Aktivistler yer alıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün eşcinselliği, hastalıklar listesinden çıkardığı tarihe işaret eden 17 Mayıs, tüm dünyada Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü olarak anılıyor. Gün dolayısıyla dünyada LGBTİ bireylere uygulanan cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ve şiddetin karşısında durmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin