YKPYKP'nin açıklamalarıDurduran, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi
yazarın tüm yazıları:

Durduran, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

Alpay DurduranYKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Değerlendirme şöyle:

“Kıbrıs sorununda sıfır noktasına dönüldü söylemi basına da yansıdı. Siyasilerden de bilgisizlik şikâyetleri duyulmaya başladı.

Bunlar bilmediğimiz şeyler değil. Sıfır noktasında idik kımıldamadık ve bilgi diye verilenler demeçlerde duyurulan anlamsız sözlerdi orada kaldık. Kıbrıs sorunu hakkında sade sorumluların iyi niyet taşıyan demeçleri vardır. Eskiden halkı istim üstünde tutmak için bir birlerine saldırırlardı şimdi muhalifleri saldırıyor ama tonu düşük saldırıyorlar. Çünkü muhaliflere dikkat etmeleri uyarısını yapanlar vardır.

Zaman ise akıyor ve BM’nin boşuna harcanan zamanı ve parasının hesabını soranların ortaya çıkması olasıdır. Eide geliyor ve konuşulanların cetvelini çıkaran Downer’in belgesinin neresine vardıklarını bizim barışçılara soracak. O sormasa biz soruyoruz: konuştunuz ve birbirlerinizi anladınız diyorsunuz madem hangi noktalarda bulunduğunuzu ve Downer raporundaki uzlaşma, uzlaşmaya yakın ve uzlaşılamamış ama saptanmış noktalara ne diyorsunuz? İlerleme var dediğiniz noktalar nerelerdedir? Hangi konulardadır?

Bunları hala açıklayamayan ve hatta Downer raporunu adına almayanların verecekleri bilgilerden bir şey anlayan olmaz. Onun için eski bakanların bile anlamamasını doğal karşılarız. Onlara eskiden de anlamsız şeyleri bilgi diye size verirlerdi neden ses çıkarmazdınız diye sormak gerekir.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin