Avrupa Sol PartisiAvrupa Sol Partisi Ukrayna’da daha fazla savaşa hayır, daha fazla faşizme hayır
yazarın tüm yazıları:

Avrupa Sol Partisi Ukrayna’da daha fazla savaşa hayır, daha fazla faşizme hayır

Yeniçağ podcastını dinleyin

AvrupasolAvrupa Sol Partisi:

Çatışmanın tüm taraflarına silahlı operasyonlara son vermeleri ve durumun daha da kötüleştirmekten kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz. Ordu güçleri ve silahlı militanların baskısına karşıyız. Çatışma, müzakere ve referandum gibi politik demokratik araçlarla çözülmelidir.

Ukrayna krizindeki esas etkenin bütün büyük güçlerin içinde bulunduğu emperyal yaklaşım olduğunu düşünüyoruz: ABD, NATO ve AB’nin kasıtlı olarak yaptığı kışkırtıcı ve savaşçı hareketlerinin yanı sıra Rusya tarafından atılan saldırgan adımlar. Bu Soğuk Savaş, hatta I. Dünya Savaşı’nın çıkışını hatırlatan tehlikeli bir durumun hemen yanı başımızda oluşması demek. Komünist Parti, sol güçler ve diğer demokratik politik güçlerin baskı altına alınmasına karşıyız. Tüm politik tutukluluların ve rehin alınanların bırakılmasını talep ediyoruz.

Çatışma süresince gerçekleşen Maidan’daki ölümler, Odessa Katliamı ve tüm diğer savaş suçları için tarafsız uluslararası bir araştırma talep ediyoruz. Hükumet ve devlet görevlerinde Svoboda ve Dördüncü Sektör gibi faşist güçlerin ve ilan Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri’nde aşırı sağ güçlerin yer bulmasını kınıyoruz.

AB ve IMF tarafından Ukrayna’ya dayatılan kemer sıkma önlemlerine tamamen karşıyız ve Ukrayna halkının kendi ülkelerinin kaynaklarını kullanma ve sosyal güvenlik haklarını destekliyoruz. Ukrayna topraklarında herhangi bir yabancı gücün varlığına karşıyız.

Açıklamanın orjinali:

We call on all parties to the conflict to stop armed operations and to avoid further escalation of the situation. We are against repression by the military forces and armed militias. The conflict has to be solved by negotiations and political democratic means, as e.g referenda.

We consider as the main factors in the Ukraine crisis the imperial atttitude towards the country, as shown by all major powers involved: the deliberately provocative and bellicose moves by USA, NATO and EU as well as the aggressive steps taken by Russia. This leads to a dangerous situation at our doorsteps, with reminiscence to the Cold War and even to the WWI outbreak in 1914. We are against undemocratic represssion of communist party, left wing, and other democratic political forces. We demand the release of all political prisoners and people taken hostage.

We demand an impartial international investigation of the Maidan shooting, Odessa masacre, and of all other war crimes committed during the conflict We condemn the presence of fascict forces like Svoboda and Pravi Sektor in the government and state apparatus, and the presence of far-right forces in the self-proclaimed republics of Donetsk and Lugansk. We are strongly against the austerity measures imposed on Ukraine by the EU and IMF, and we support the right of Ukrainian people to control the resources of their own country and their rights for social protection. We are against the presence of any foreign forces on the soil of Ukraine.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin