.YeniçağmanşetFellahoğlu başarısız!

Fellahoğlu başarısız!

Yeniçağ podcastını dinleyin

logo_webYKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu’nun yayınladığı açıklama şöyle:

Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu, seçildiğinden beri, 10 aydır enkaz edebiyatı yaparak, sürekli oyalamalarla günleri geçirmeye devam ediyor. Sürekli olarak durumun ne kadar kötü olduğunu bize hatırlatıyor ama bunlara çare bulmak için orda olduğunu unutuyor veya unutmamızı istiyor… Arada sırada TC yardım heyetinden aldığı para ile yaptığı işleri de şov olarak önümüze çıkarıyor…

Böylesi koşullarda ‘CTP’nin Lefkoşa erken seçim kitapçığında yazanlara ne oldu?’ demeye kimse cesaret edemiyor, edenlere de Fellahoğlu öfke ile “8 yıllık tahribat 8 ayda düzelmez” diye cevap veriyor… 8 yıllık tahribat 8 ayda düzelmezseydi, o zaman yeşil kitapçığını niçin dağıtıp oy istedin? Bu Lefkoşalıları kandırmak değil mi? Ayrıca 7 Nisan’dan bugüne 10 ay geçti, 8 değil?!

Gelinen noktada belediye yalnızca en temel bazı beledi hizmetleri yerine getirilebilmekte, bu da önemli bir başarı olarak sunulmaktadır. Maaşların düzenli ödenmesi, çöp toplanması üzerine başarı öyküleri anlatılmakta ve bizden bunu alkışlamamız istenmektedir. Ancak bunun bile her an aksayabileceği, her şeyin kıl üzerindeki dengelere bağlı olduğunu son haftalardaki eylemlerle hatırlamış olduk!

İşçilerin daha önceki yıllarda eylemlere neden olan 2 maaş alacakları ve sosyal güvenlik yatırımları sorunu hala çözülmemiştir. Yapılan eylemlere karşı başkanın “normalleşme sürecine vurulan bir darbe” demekten başka bir şey elinden gelmiyor ama seçim çalışmaları döneminde bu sorunların çözümünün hazır olduğunu da söyleyen kendisiydi… 10 ayda seçim çalışmalarında televizyon ve gazete açıklamalarında var olduğunu iddia ettiği çözüm formülleri bir türlü hayata geçemedi…

Eroğlu da başbakan olma sürecinde formül cebimde demişti… Fellahoğlu ve Eroğlu’nun çözüm formülleri ceplerinde kaybolup gitmekte, buna inanmamızı istemektedirler… Seçim yalanlarına son vermek ve temiz bir siyaset için herkesin mutlaka tavır geliştirmesi gerekir.

Seçim sürecinde Lefkoşa Belediye Başkanı ve partisinin en büyük vaadi, şeffaflık ve hesap verilebilir, yasaya bağlı idari yapıydı.

Belediyeler Yasası’nın 114. Maddesi “Belediye Meclisi, en geç Kasım ayı sonuna kadar bütçeyi aynen veya gerekli gördüğü değişiklikleri yaparak kabul eder” demektedir, Kasım ayından tam 4 ay sonra bütçe geçti ve buna rağmen bunu bile Lefkoşa belediye başkanı başarı öyküsü olarak sunma gayretine girdi!

Bütçe, şimdi de Bakanlar Kurulunda takıldı, yasa tanımaz, keyfi uygulamaları alışkanlık haline getiren yönetim, Şubat ayının ortasında olmamıza rağmen yerel yönetimlerin bütçelerinin onayı için hala oyalanmaktadır.

İşçilerin hakları konusu gündeme geldiğinde Sayıştay Raporunu hatırlayan ve buna sarılan Lefkoşa Belediye Başkanı, usulsüz borçlarla ilgili bu raporları hatırlamadı ve gidip mahkemede yasadışı borçlarla ilgili tefecilerle uzlaşmaya vardı…

İşine geldiğinde yasalar, raporlar ama canı çektiğinde ise yasaları ve raporları yok sayma huyu kabül edilemez…

Lefkoşa Master Plan çerçevesinde yeniden canlandırılmasına yıllar önce karar verilen Arabahmet, Lefkoşalıların katılımı ve katkısı ile canlanabilir ama Belediye Başkanı bu konuda da umudunu, Girne Amerikan Üniversitesine bağlamıştır. Arabahment Kültürevi, birçok amatör tiyatro ve dernek için önemli çalışma alanıyken, çalışma bölgesi bile burası olmayan bir üniversiteye verilmesi, bundan da yarar umulması, Lefkoşa Belediye Başkanın sorunlara ne kadar yabancı olduğunu, Arabahmet yeniden canlandırma projesinin ne demek olduğunu bilmediğinin ispatıdır.

Yetersizliği ve bilgisizliği ile her adımında başkan, daha da batmaktadır. Bugüne kadar belediyeye yüksek faizle para veren tefeci ile kucaklaşmaktan başka başarı öyküsü yoktur…

Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu başarısızdır…

Yeter! Lefkoşa’yı Lefkoşalılar yönetmeli!

Başka bir yerel yönetim mümkün!

Başka bir Lefkoşa mümkün!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin