.YeniçağmanşetSuçlama oyununu sürüyor
yazarın tüm yazıları:

Suçlama oyununu sürüyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Basında yer alan haberlere göre görüşmelerin başlaması umudu gene azaldı. Davutoğlu’nun Downer ile de görüşmesinin ardından ve hatta öncesinden Rum liderliği ve partileri açık beyanatlarla saldırıya başladılar ve var olan şartlar altında görüşme başlatmanın yararsızlığını belirttiler.

Türk tarafı açık gündemle görüşmeye veya uzlaşma metinlerine dayanarak görüşmeye kalındığı yerden devama razı olduğunu ilan etti.

Downer taraflara bir durum tespiti hazırlattırıp BM belgesi olarak sunmuştu. Rum tarafı ise ön şart değil diyerek uzlaşma metninde veya Eroğlu’nun ve diğer Türk yetkililerin açıklamalarının iki devlete dayalı önerileri hakkında açıklama getirilip tek yurttaşlık uzlaşmasına uygunluğu açıklığa kavuşturulmadan görüşmenin yararsız olacağını belirtmişti.

Bu arada iki taraf da rahat durmamış toplumlarının desteğini aldıklarını gösterme amaçlı provokasyonlar ve karşı tarafın kahredici niyetleri konusunu propaganda etmişlerdi.

Tabii ki ayni zamanda toplumları içindeki muhalifleri de açığa düşürerek diğer tarafın emellerine hizmet ettikleri izlenimi devlet eliyle yaratılmaya çalışıldı.

Bu oyun başından beri böyle yürütülüyor ve çözümsüzlük kalıcılaştırılıyor.

YKP bu oyunlara muhalefetin de gelmesine ve görüşme sürecine destek olmak amaçlı suskunluğa devam etmesine üzülmektedir. Çünkü taraflar görüşme yanlısıdırlar ama ikisi de birbirlerini dış güçlere dövdürmek amacındadırlar, çözümü hedeflememişlerdir ve muhaliflerini de itibarsızlaştırmak için ahlaksızca devlet olanaklarını kullanmaktadırlar.

YKP görüşmelerin başlamasını ve halka söz verilmiş gibi yapılan çözüme ulaşma çabasını gerçekten göstermelerini istemektedir. Halkımız ayrıntısını hiçbir zaman duyamadığı çabalar sonunda ortaya çıkan durumlarla ilgili olarak kafa yormaktan vazgeçmeli yönetimden başarı istemeli, “ya başarılı olurlar ya da onları gönderirim” demelidir.

Rum tarafı BM’nin hazırladığı belgeyi kabul edip Downer’e çalışmasından dolayı teşekkür edeceğine dibine darı ektikten sonra BM ve uluslararası toplumdan destek aramaya başlamış ve vermiyorlar diye haksızlık ettiklerini söylemektedir. Sonuçta AB’nin de desteklediği değerlendirmeyi reddederek kimden destek bulacaktır ki?!

Taraflar açıkça suçlama oyununu sürdürmektedirler. Ancak bu kez Rum lider daha hızlı gidiyor.

Halk kaderini eline almalıdır başka çare görünmemektedir.

Yoksa gene bir tarafın reddedeceği bir planla zafer kazanan olacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin