toplumsal muhalefetsendikal hareketÇalışma Bakanlığı'nda yapılan arabuluculuk toplantısından olumlu bir sonuç çıkmadı, grevlere devam!
yazarın tüm yazıları:

Çalışma Bakanlığı’nda yapılan arabuluculuk toplantısından olumlu bir sonuç çıkmadı, grevlere devam!

Yeniçağ podcastını dinleyin

insaat(RIK) İnşaat sektörü çalışanlarının iki haftadır sürdükleri süresiz grevin sonlandırılması için bu hafta sonu görüşmelerin devam etmesi bekleniyor.

İşverenler ile çalışanlar arasında ne derece uzlaşma sağlanabileceği ya da süresiz greve devam edilip edilmeyeceği ya da grevin başka iş kollarına yayılıp yayılmayacağı görüşmeler sonrasında anlaşılacak.

Kıbrıs İşveren ve Sanayiciler Federasyonunun inisiyatifi sonrası gerçekleştirilen ve inşaat sektörü çalışanlarının süresiz grevi ile ilgili Çalışma Bakanlığında yapılan Cuma günkü arabuluculuk toplantısından olumlu bir sonuç çıkmamıştı.

Çalışma Bakanlığı Arabuluculuk Hizmetleri Müdürü Andreas Milonas, işveren tarafın toplu sözleşmeyi yenileme teklifini neden reddettiği konusunda izahatlar sunduğunu ancak henüz hiçbir şeyin değişmediğini söyledi.

 

AKEL: İşveren örgütlerin tutumu sorumsuzca

AKEL, inşaat sektörü çalışanlarının başlattıkları süresiz grev konusunda işveren örgütlerin tutumunun sorumsuzca olduğunu söyledi ve bu tutumun ekonomiye zarar verdiğinden şikâyet etti.

AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Lukaidis, işveren örgütlerin katı ve maksimalist tezlerde ısrar etmesi ve uzlaşmacı bir çözüm için gerçek bir iradeye sahip olmamalarının grev konusunu çıkmaza sürüklediğini vurguladı.

 

Nikos Anastasiadis: taraflar karşılıklı anlayış göstermeli

Cumhurbaşkanı Adayı Nikos Anastasiadis, inşaat sektörü çalışanlarının iki haftadır devam eden süresiz grevi konusunda ülkedeki mevcut ekonomik durumun daha da kötüleşmemesi için tüm müdahil tarafları sorumluluk, itidal ve karşılıklı anlayış göstermeye çağırdı.

Anastasiadis, kendi tezinin yasadışı çalışmanın önlenmesi olduğunu, bu durumun devlete ağırlık bindirdiğini ve bu yüzden de devletin kanunu ihlal edenleri sistematik bir biçimde denetlemesi gerektiğini söyledi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin