toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: Kıbrıs Türkü’ne hem taksim hem ölüm getirilmek istenmektedir
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: Kıbrıs Türkü’ne hem taksim hem ölüm getirilmek istenmektedir

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “yeni bir kurtuluş” gibi yansıtılmaya çalışılan yeni ekonomik programla “Kıbrıs’ın kuzeyini kolonize etmek”, Kıbrıs Türklerinin elinde kalan kurumları “peşkeş çekerek” işsizliği artırmak ve çalışanları daha da fakirleştirmenin amaçlandığını belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, “Ya taksim, ya ölüm politikası Kıbrıslı Türkler için hem taksim, hem ölüm ve yok olma politikasına dönüşmüştür” dedi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Kıbrıs Türk’lerine yeni bir paket kurtuluş diye dayatılmak istenmektedir. AKP’nin kuklası durumuna gelen UBP Hükümeti kendi halkını idam sehpasına götüren bir ihanet içerisindedir. Anadolu halkının varlıklarını özelleştirme ve neo liberal politikaları ile yabancılara peşkeş çeken AKP, Kıbrıs’ta da benzer politikaları dayatmakta halkına ihanet eden UBP Hükümeti de bunları çözümmüş gibi uygulamaya sokmaya çalışmaktadır.

Ya taksim ya ölüm politikası Kıbrıslı Türkler için hem taksim hem ölüm ve yok olma politikasına dönüşmüştür. Asimilasyoncu, entegrasyoncu, kolonyalist politikalarla Kıbrıs Türkleri yok edilme noktasına gelmiştir. Kıbrıs Türkler’i bu gün üretimden kopartılmış, varlıklarına el konulmuş, fakirleştirilmiş, demokrasilerine, nüfuslarına, eğitim ve kültürlerine müdahale edilmiştir. Her yeni paket yeni bir sömürge alanı yaratmıştır. Özelleştirme ile Kıbrıs Türk’lerine ait tüm zenginliklere el konulmuştur. Türkiye Hükümetleri ve işbirlikçi kukla hükümetlerin her ekonomik kurtuluş paketi halkımızı fakirleştiren, üretimden koparan, göçe zorlayan siyasi bir paket olduğu ortaya çıkmıştır.

Yıllardır dayatma paketlerle Kıbrıs’ın kuzeyini kalkındıramayanların son pakette bahsedilenler doğru ise niyetleri net biçimde Kıbrıs’ın Kuzeyini kolonize etmektir. Kıbrıs Türk’lerinin elinde kalan birkaç kurum da peşkeş çekilecek, işsizlik artırılacak, çalışanlar daha da fakirleştirilecektir. Finans ve her alan kontrol edilecek ancak hangi sektörle kalkınma gerçekleştirilecek bir türlü belirtilmeyecektir. Böyle bir hedef de yoktur. Zaten sömürge anlayışı ile sömürülenlerin kalkındırılması hedefnin olması mümkün değildir. Kumar, fuhuş, gazino, uyuşturucu, üniversiteler, bankalar, yeşil şirketler hepsi Kıbrıs’ın Kuzeyini daha da sömürgeleştirirken esnaf, çalışan, gençler ve her kesim ülkemizde tutunamayacak pozisyona getirilmiştir. Pakette en komik ise; ders yılı ortasına geldiğimiz şu günlerde öğretmen, yönetici, hademe, sekreter… eksikliklerini gideremeyen , öğretmenleri fakir katagorisine iten, devlet okulları yıkılırken ihtiyaç olmayan camii ve külliye yapan, Özel okullara devlet kaynaklarını peşkeş çeken anlayışın paketle tam güne geçeceğini açıklamasıdır.

Kıbrıs’ın Kuzeyinin muhtarı durumna getirilen sn.Başbakan Kuzey Kıbrıs’ın Marka yapılacağını sanmaktadır. Anlaşılan Ankara Hükümetleri’nin paketlerini de kukla Hükümetlerini ve Başbakanlarını da alıp gitme vakti gelmiştir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin