.Yeniçağyeniçağ güncelErdal Eren anıldı
yazarın tüm yazıları:

Erdal Eren anıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

13 Aralık 1980 asılarak idam edilen Erdal Eren, idam edilişinin yıldönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı…

Bu akşam saat 19:30’da Halil Paşa’nın moderatör olduğu Erdal Eren’in arkadaşı Hüner Buğdaycıoğlu’nun da konuşmacı olarak katıldığı anma etkinliği Grup Baria’nın müzik dinletisi ile başladı…

Etkinlik öncesi konuşan YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, burada dün akşam hayatını kaybeden Arif Hasan Tahsin’i de andıklarını söyledi. Kanatlı, Arif Hoca’nın YKP milletvekili ve cumhurbaşkanı adayı olduğunu hatırlattı, Yeniçağ Gazetesinde yılarca yazı yazdığını belirtti. Kanatlı, kaybettikleri diğer dostları gibi, Arif Hasan Tahsin’e sözlerini olduğunu vurguladı ve sınırsız, silahsız, askersiz, garantörsüz Birleşik bir Kıbrıs mücadelesini sonuna kadar götüreceklerini söyledi. Kanatlı, Erdal Eren ile ilgili de onun yaşına ve genç olmasına vurgu yapıldığını ama Erdal’ın genç komünist olduğunu, siyasal mücadelenin içinde olduğunu, idamının da bu siyasal mücadeleye karşı yapılan bir darbe olduğunu söyledi. Kanatlı, daha sonra katılımcıları yaşamını kaybeden ilerici, demokrat ve devrimciler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşu sonrası Grup Baria bir müzik dinletisi verdi. Zaman zaman katılımcıların da eşlik ettiği, Türkçe yanında Arapça, Kürtçe, Ermenice de şarkıların söylendiği dinletide Arif Hasan Tahsin için de “Gesi Bağları” şarkısı söylendi.

Müzik dinletisi sonrası Halil Paşa, dönemi kısaca özetledi ve o dönemde Erdal ve arkadaşlarıyla beraber ayni dönemde ODTÜ’de yaşananları aktardı. Daha sonra söz alan Erdal Eren’in liseli arkadaşı Hüner Buğdaycıoğlu da döneme dair tanıklıklarını, Erdal Eren’in yaşadıklarını, Erdal Eren’in yargılanma sürecindek hukuksuzlukları anlattı. Buğdaycıoğlu’nun konuşmasından sonra katılımcıların soru ve yorumları alındı. Halil Paşa ve Hüner Buğdaycıoğlu sorulara ve yorumlara verdikleri cevap sonrası etkinlik sona erdi.

Etkinlik Radyo Mayıs’tan da canlı olarak yayınlandı…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin