toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS ve KTÖS'ten tuvalet eylemi!
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS ve KTÖS’ten tuvalet eylemi!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), okullardaki tuvalet eksikliğine dikkat çekmek amacıyla Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

İki sendikanın eylemine, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) da destek verdi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, eğitimde ve ülkede yaşanan sıkıntıların gün geçtikçe attığına işaret ederek, eğitimde bu yıl yaşanan sorunların ülkenin tarihinde ilk kez yaşandığını kaydetti.

 

“BAKANLIĞIN OKULLARIN TUVALET İHTİYACINI KARŞILAYACAK İMKANI YOK”

Okullardaki öğretmen eksiklikleri, kalabalık sınıflar, açılmayan okullar, okullardaki altyapı eksiklikleri ile temizlik, tuvalet ihtiyaçlarının karşılanmaması gibi sorunlara dikkat çeken Elcil, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okulların tuvalet ihtiyacını karşılayacak imkanı olmadığını belirtti.

Bu yıl bir çok okulda tuvalet yetersizliğinin devam etmesine rağmen, Bakanlığın, herhangi bir girişim yapmadığını savunan Elcil, 206 öğrencinin öğrenim gördüğü Haspolat İlkokulu’nda geçen yıl inşaat yapmak amacıyla yıkılan tuvaletlerin yerine yenisinin yapılmadığını, bu ihtiyacı karşılamak için bir özel şirketten 6 tane portatif tuvalet kiralandığını söyledi.

“Bir yıl içinde bu özel şirkete aktarılan para sanırım 5 tane tuvalet yapmaya yeterdi” diyen Elcil, bilinçli olarak bir rant düzeni kurulduğunu belirtti.

Bu okulda kullanılan portatif tuvaletlerin öğrencilerin yaşlarına uygun olmadığına da dikkat çeken Elcil, öğretmenlerin tuvaletlerin iki yanına tuğla koyarak anaokulu öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamasını sağladıklarını anlattı.

Söz konusu okulda geçen yıl bir Hepatit C vakası görüldüğünü ve ailenin vatandaş olmadığı için sürgün edildiğini belirterek durumu eleştiren Elcil, bunun sorumluluğunun Bakanlık, Hükümet ve hükümet edenler olduğu görüşünü dile getirdi.

Öte yandan 23 Nisan İlkokulu’nda 60 öğretmen bulunduğunu, ancak kullanabilecekleri 1 tane tuvalet olduğunu ifade eden Elcil, sadece bu okullarda değil, diğer okullarda da sorunlar olduğunu kaydetti.

Elcil sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Ülkeyi yönettiğini iddia edenler, ülkenin her tarafına etmeyi beceriyorlar. Her şeyin içine ettiler, Onlar için tuvalet önemli değil. Onlar her yere yapabilir.”

 

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de, okullardaki tuvalet eksikliğine dikkat çekmek amacıyla bugünkü eylemlerini geçirdiklerini söyleyerek, bu yıl okullarda tuvalet eksikliğinin yanı sıra bir çok başka sıkıntılar da yaşandığını söyledi.

Devlet okullarında bugün hala eksikliklerin devam etmesinin, anlaşılacak bir durum olmadığını vurgulayan Gökçebel, yetkililerin devlet okullarına sahip çıkmadığını belirtti.

Gökçebel, ülkenin yapay gündemlerle doldurulduğunu, toplumun “kurultay” diye bir gündemi olmadığını ifade ederek, “bu toplumun esas gündemi çocuklarının, ülke insanlarının geleceğine sahip çıkılabilecek küçük ama etkili işlerin halledilebileceği gündemlerdir” dedi.

İki sendikanın devlet oklularına sahip çıkması mücadelesinin önemli olduğunu ifade eden Gökçebel, buna toplumun da sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin