.Yeniçağyeniçağ güncelYalan rüzgârı devam ediyor
yazarın tüm yazıları:

Yalan rüzgârı devam ediyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs’ın kuzeyini yönettiği iddiasındakilerin başrol oynadığı pembe dizeleri aratmayan yalan rüzgarı sahneleri Kıbrıs’ın kuzeyinde devam ediyor.

Hem CTP hem de UBP hükümetleri döneminde TC Elçiliği ile yapılan protokollerde birçok işletmenin özelleştirilmesi daha doğru ifadesi ile TC sermayesine devri yazılmaktaydı. Ancak bunlarla ilgili süreçler her başladığında dönemin yetkilileri önce yalanlayıp, böyle bir şey olmadığı söyleyip, medyayı yalancılıkla suçlarlar, sonra seri şekilde kurumun ne kadar kötü durumda olduğu haberleri arka arkaya gelmeye başlar ve bir süre sonra ‘kurtarma’ adı altında kurumun satış sürecinin başlatılması alışıldık durum haline geldi.

Benzer süreç Kooperatif Merkez Bankası ve iştirakleri için de yaşanmaktadır.

Kooperatif Merkez Bankası ve iştiraklerinin de bu özelleştirme süreci içinde yer aldığı defalarca yazıldı. Ama yetkililer hep ‘yalan’ladı ama geçen hafta içinde Koop-süt’ün satışa çıkarılacağı deklere edildi.

3 Haziran 2011 tarihli Havadis Gazetesi bununla ilgili kapsamlı bir haber yapmıştı.

Haber şu ifadeler yer almaktaydı:

  • “Havadis’e yakın bir kaynak, geçtiğimiz gün TC Büyükelçiliği’nde yapılan bir toplantıda, KOOP Süt’ün özelleştirilmesi ve Türkiye’de büyük bir firmaya satılması için, KKTC Hükümeti ile görüşüldüğünü bu konuda niyet belirtildiğini, toplantı sonrasında KKTC’deki süt işletme sahiplerinin ise kuruma talip olduğu öğrenildi. Gelişmeler çalışanı tedirgin ederken, hükümet kanadı ve kurum yetkileri iddiaları yalanladı”
  • “Ekonomi Bakanı Sunat Atun iddiaları yalanlayarak, strateji belgesi ve Özelleştirme Yasası’nda, kurumlar düzeyine inmediklerini kaydetti. Atun,  KOOP Süt özelinde yapılan bir çalışma olmadığını, izledikleri bir yol ve yeni model olmadığını belirtti. Atun, “Her bir kurum için öncelikle inceleme yapılarak, daha sonra karar vereceğiz” dedi”
  • “KOOP Süt Müdürü Ümit Ünsal, özelleştirme duyumlarını “spekülasyon” olarak niteledi ve bir buçuk senedir aynı konunun konuşulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.  Ünsal, “Bazı çalışmaların yapıldığını işitiyoruz. Ancak ne devletten ne yönetimden böyle bir açıklama var. Bu dedikoduların arkası kesilmiyor. Önemli olan ülkenin öz değerlerine sahip çıkmaktır.”

http://www.havadiskibris.com/haber/5504/koop-sute-musteri-araniyor.html

 

KÜÇÜK YALAN!

Yalan rüzgarında baş rollerdeki İrsen Küçük birçok konu ile ilgili hep önce yalanlamakta. Onun açısından her şey yalan!

Örneğin 1 Aralık 2010 tarihli TAK kaynaklı haberde “Başbakan İrsen Küçük, KOOP-SÜT’ün “el altından satılacağına” ilişkin basın haberlerini yalanlayarak, “Gerçeğe, kaynağa ve bilgiye dayanmayan yayınlar” dedi. Küçük yazılı açıklamasında, “Tamamen masa başında üretilen haberlerle çalışanlar tedirgin ve huzursuz edilmeye çalışılıyor. Siyasi menfaatleri için malzeme üretilmeye yönelik küçük hesaplar peşinde hareket ediliyor” ifadelerini kullandı” denmekte…

Tabii bunun eski haber olduğunu düşünebilirsiniz ama gene TAK kaynaklı 1 Mayıs 2012 tarihli haberde “Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Koop-Süt’ün yükümlülüklerini yerine getirmesi ve üreticiyi ödemesi gerektiğini kaydetti. Amcaoğlu, kurumun kapatılmak ve peşkeş çekilmek istediği yönündeki eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını belirtti” denmekteydi.

Ama 8 Mayıs 2012 tarihli gene TAK kaynaklı ifade son gelişmeler aktarılmakta ve “Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. Yönetim Kurulu, Koop Süt’ün 2006’dan beri yaşadığı mali sorunları aşmak için hisselerinin satışı kararının mayıs ayı içerisinde yürürlüğe konacağını; nisan ayından itibaren de çalışanların maaşlarında makul bir miktar indirim yapılacağını açıkladı” denmekte!

KOOP Süt Müdürü bir sene önce özelleştirme duyumları spekülasyon diyor ama bir sene sonra Yönetim Kurulu 2006’dan beri sorun var açıklaması yapıyor ve hisselerin satılacağını açıklıyor. Bir hafta önce Tarım Bakanı kurumun kapatılmak ve peşkeş çekilmek istediği yönündeki eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını iddia ediyor ki bunun iddia olduğunu bir hafta sonra anlıyoruz!

En önemli detay, her taşın altından çıkan TC elçiliği bir kez daha kaldırdığımız taşın altından kendini belli etmiştir.

Şimdiki durumda Koop-süt satışı ile ilgili TC Elçiliği nerde duruyor sorusuna cevap aramak gerekmez mi?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin