toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Zamlar, makam otomobilleri için miydi?
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Zamlar, makam otomobilleri için miydi?

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,  lüks harcamalar yapıldığı ve zamlar konusunda Derviş Eroğlu ile hükümeti eleştirdi. Elcil yazılı açıklamasında, halk giderek fakirleşirken makam arabasını yenileyen Eroğlu ile hükümetin  lüks mobilyalar için de yaklaşık 327 bin TL harcama yaptığını belirtti; hükümetin bütçeyi denkleştirme  iddiasıyla da akaryakıt, elektrik, gaz ve diğer tüm vergilere de zam yaptığını kaydetti. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

AKP’den aldığı talimatlarla çözümsüzlüğe oynayan Sn. Eroğlu ve adamızın kuzeyini peşkeş çeken, Kıbrıslı Türkler’i fakirleştiren işbirlikçi UBP Hükümeti saltanat kurmak için AKP’den izin almış görünmektedir.

Bütçeyi denkleştirme yalanı ile, akaryakıttan, elektriğe, gazdan tüm vergilere zam üstüne zam yapan işbirlikçi UBP hükümeti, Kıbrıslı Türkler’i soymaya ve fakirleştirmeye devam etmektedir. AKP’ye şirin görünmek ve TC Bakanı Beşir Atalay’dan taktir görerek koltuğu koruma temel amaç olmuştur. Adamızın kuzeyi Türkiye’nin çöplüğü haline gelmiştir. Otuz dokuz gece kulübü ve yirmi dört kumarhane ile ülkemiz fuhuş ve kara para aklama merkezi haline getirilmiştir. Bir yandan da maneviyatı düzeltme anlamında cami yapımı ve kuran kursları ile tarikatların gönlü hoş tutulmaya çalışılmaktadır.

Topluma sırtını dönen işbirlikçi UBP hükümeti yetkilileri ve Sn. Eroğlu lüks mobilyalara 327bin TL harcayarak makam arabalarını yenileyerek lale festivallerine koşmakta adeta toplumla alay ederek, lale devri yaşamaktadırlar.

Görünen odur ki, AKP kendine hizmet edenlere saltanat kurmaları için onay vermiştir. Bilinmelidir ki askeri güçle girilen ve kontrol altında tutulan ülkelerde tarih boyunca işbirlikçi ve kukla hükümetler olmuştur. Sn. Eroğlu ve işbirlikçi UBP Hükümeti de halka ihanet içindedirler ve Kıbrıslı Türkler’i temsiliyet yetkileri yoktur. Ancak ve ancak koltuklarını korumak için AKP’ye hizmet etmektedirler. Bu nedenle tüm işbirlikçi hükümet gibi topluma ve uluslar arası hukuğa hesap verecekleri gün uzak değildir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin