toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ BİR-SEN: DAÜ’DE YAPILAN ZORBALIĞI KINIYORUZ
yazarın tüm yazıları:

DAÜ BİR-SEN: DAÜ’DE YAPILAN ZORBALIĞI KINIYORUZ

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ Basımevi Müdürü Hasan Kavaz

DAÜ BİR-SEN Genel Sekreteri Tezel Baykent imzası ile yayınlanan açıklama şöyle:

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN) Başkanı Tevfik Yoldaş 23 Mart Cuma günü Üniversitenin Basımevi Müdürü Hasan Kavaz’ın saldırısına uğramıştır. Mesai bitimine kısa bir süre kala gerçekleşen olayda basımevi çalışanlarının gözleri önünde Tevfik Yoldaş’ın üzerine yürüyen Hasan Kavaz, sendikamızın başkanına hakaretler ve tehditler yağdırmış, boğazını sıkarak onu darp etmiştir. Üniversite yönetimi tarafından DAÜ BİR-SEN Başkanını ‘hizaya getirmekle’ görevlendirildiği ve bu konuda cesaretlendirildiği anlaşılan ancak boyun eğdirmeyi başaramayınca öfkeye kapılarak fiziki şiddete başvurmakta hiçbir sakınca görmeyen Hasan Kavaz’ın zorbalığını şiddetle kınıyoruz.

Bir yılı aşkın bir süreden beri Üniversite Rektörlüğü’nün, hem sendikamız DAÜ BİR-SEN’in hem de akademik personel sendikası DAÜ-SEN’in yöneticilerine karşı düşmanca bir tutum sergilediği, sendika yöneticileri üzerindeki baskı ve tacizlerini yoğunlaştırdığı ülkemiz kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Bu baskılardan sendikamızın başkanı da nasibini almış, sendikal faaliyetleri nedeniyle iki yıl boyunca başarıyla sürdürdüğü görevinden alınmış, yedi ayda üç kez görev yeri değiştirilerek her türlü manevi işkenceye tabi tutulmuş, Türkçe’de “yıldırma, bezdirme, zorbalık” olarak ifade edilen ve işyerindeki uzun süreli sistematik baskıları anlatmakta kullanılan “mobbing” uygulamalarının katmerlisine maruz bırakılmıştır. Bu nedenle, Cuma günü meydana gelen saldırıyı gerçekleştiren Hasan Kavaz olsa da olaydan Rektör başta olmak üzere tüm üniversite yönetimi, en az Hasan Kavaz kadar, sorumludur.

Bu olay bir gerçeği daha gözler önüne sermiştir: Her 100 metre kareye üç güvenlik görevlisi dört de kamera düşen DAÜ’de çalışanların ve özellikle sendika yöneticilerinin can güvenliği yoktur! Güvenlik görevlilerinin sayısını artırmakla, 200 dolayında kamera monte ederek üniversitenin her köşesini gözetlemekle kampüs güvenli hale gelmiyor. Kampüsü güvenli yapacak olan yönetimin kendi çalışanlarına yönelik düşmanca, faşizan tavırlarını terk etmesi, personel arasında cepheleşmeye yol açacak nefret duyguları aşılamaktan vazgeçmesidir.

Şimdi üniversite yönetiminin yapması gereken, işlenen suçun niteliğini dikkate alarak, derhal Hasan Kavaz’a görevden el çektirmek ve hakkında disiplin soruşturması başlatmaktır. Üniversitede gerginliği, cepheleşmeyi ve bunların beraberinde getireceği olayları önlemenin başka yolu yoktur. Rektörlüğü, zorbalığa prim vermediklerini göstermek ve kendi yarattıkları gerginlik ortamını düzeltmek için göreve davet ediyor, DAÜ BİR-SEN Başkanı ve tüm sendikacılar üzerindeki baskılara son vermeye çağırıyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin