habergüncel haberHava trafik kontrolörleri mali tedbirlerle ilgili eylemlerini artırdılar
yazarın tüm yazıları:

Hava trafik kontrolörleri mali tedbirlerle ilgili eylemlerini artırdılar

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA) — Kıbrıs hava trafik kontrolörleri, Temsilciler Meclisi’nden geçen yıl geçen tasarruf tedbirleri paketi içerisine kendilerinin de dahil edilmelerini protesto etmek amacıyla 18 Ocak 2012 ve 25 Ocak 2012 tarihlerinde iş durdurma eylemi yapacaklarını duyurdular.

Hava trafik kontrolörleri sendikası başkanı Yorgos Yorgiyu 10 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, son yedi ay içerisinde sendikanın Maliye Bakanlığı’nı, hava trafik kontrolörlerinin maaş bordrolarının devlete yük olmadığı, aksine gelirine katkıda bulunduğu konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Yorgiyu, hava trafik kontrolörlerine mali konsolidasyon tedbirleri paketi hükümlerini önererek devletin yaklaşık 6-9 milyon Avro kaybedeceğine, halbuki 2014’e kadar bu miktarın havayolundan toplanabileceğine işaret etti.

Lefkoşa FIR hattını kullanan havayollarının bir birim oran ödemesinin istendiğini, bunun Kıbrıs için Avrupa’da en düşük olan 35 Euro demek olduğunu belirten Yorgiyu, bu fonların bir bölümünün hava trafik kontrolörlerinin maaş bordrolarını, karlarını, fazla mesai bedellerini, emekliliklerini ve diğer menfaatlerini içerdiğini anlattı.

“Eurocontrol hükümlerine göre hava trafik kontrolörlerinin gelirlerinin düşmesi durumunda birim oranın buna göre uyarlanması gerekiyor” diyen Hava trafik kontrolörleri sendikası başkanı Yorgos Yorgiyu, bunun da devlet gelirlerinde kayba yol açtığını vurguladı.

Hava trafik kontrolörleri, mali tedbirleri protesto etmek için iki günden beri fazla mesailerini durdurmuşlardı. Sendika Başkanı’na göre bu durdurma her gün 8 bin dakikalık gecikmelere, her dakika havayolları için 80-83 Euro maliyete ve her gün 650 bin Euro kayba neden oldu.

Yorgiyu, sendika üyelerinin fazla mesai yapmayacaklarını, ayrıca 18 Ocak ve 25 Ocak’ta, Kıbrıs’ın iki havaalanı Larnaka ve Baf’ta, iki kez dört saatlik iş durdurma eylemi yapacaklarını, iş durdurma eyleminin yerel saatle 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu.

Sendika başkanına göre iş durdurma eyleminden VIP, askeri, acil ve diğer benzeri uçuşlar haricinde bütün ticari uçuşlar etkilenecek. Başkan basın toplantısında gecikmelerden dolayı yolculardan özür diledi ve anlayış beklediklerini ifade etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin