toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS ve KTOEÖS, AÖA öğrencilerinin disipline verilmesini kınadı
yazarın tüm yazıları:

KTÖS ve KTOEÖS, AÖA öğrencilerinin disipline verilmesini kınadı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Atatürk Öğretmen Akademisi’nde (AÖA) eylem yaptığı gerekçesiyle bazı öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açılmasını düzenledikleri eylemle protesto etti.

KTÖS ve KTOEÖS yöneticileri, 7 Haziran,  Salı sabah saat 10.00’da toplandıkları AÖA önünde “Baskıcı Anlayışa  Hayır”, “Burası Üniversitedir, Lise değildir” yazılı pankart açtılar.

 

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin en doğal hakkının kendi kendilerini ifade etmesi olmasına karşın, Atatürk Öğretmen Akademisi’nde bu hakkın ve açılan pankartların eylem olarak algılanıp öğrenciler hakkında soruşturma açılmasının kabul edilmez olduğunu söyledi.

Bu durumu “demokratik anlayışı ve geleceği karartmak” olarak nitelendiren Gökçebel, “Söylemleri bile yasaklayarak polis devleti yaratırsak, ülkenin yaşamsal damarlarını tıkamış oluruz” dedi.

Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencilerinin eylemsel taleplerine destek vermek ve geleceğin yöneticileri olan bu gençlere bu yolu açmanın boyunlarının borcu olduğunu anlatan Gökçebel,  akademi yöneticilerinin sonunda sağduyulu davranacaklarına olan inancını dile getirdi.

Gökçebel, baskıcı tutum ve disiplin kovuşturması tercih edilecekse KTOEÖS ve KTÖS’ün buna karşı koymayı sürdüreceğini kaydetti.

 

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise yaptığı konuşmada, “Kuzey Kıbrıs’ta Türkiye’nin Güneydoğusu’nda olduğu gibi olağanüstü hal uygulanmakta olduğunu” iddia ederek, “Burada insan hakları ve demokrasiden söz etmek mümkün değildir” dedi.

“Ankara hükümeti ile işbirliği yapan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile UBP Hükümeti’nin ülkede düşüncelerini açıklamaya çalışan gençleri baskı altına almaya çalıştığını” öne süren Elcil, “Atatürk Öğretmen Akademisi’nde protesto eylemi yapan öğrencileri cezalandıracak bir süreç başladı. Burası bir üniversitedir. Üniversite özgürlük demektir. Özgürlüğü ortadan kaldıracak baskıcı yaklaşımlarla düşüncelerini ortaya koyan üniversite öğrencilerine ‘terörist’ mantığıyla yaklaşılmaktadır. Bunu kabul etmek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Elcil, bu tutumun devam etmesi durumunda daha sert ve etkili eylemler ortaya koyacakları uyarısında bulunarak sözlerini tamamladı.

 

TAŞKER

KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker de yaptığı konuşmada, DAÜ üniversite öncesi eğitim kurumlarının işletme yöntemi ile devredildiğini, önümüzdeki dönemde de Kıbrıs Türk halkının eğitim, sağlık ve diğer öz kaynaklarının “peşkeş” çekileceğini savunarak, “Bu gelişmeler yok oluşun hızlandırılması ve son noktası” olduğunun altını çizdi

Atatürk Öğretmen Akademisi’nde öğrenciler hakkında başlatılan disiplin kovuşturmasının, ülkenin tam bir polis devletine dönüştüğünün göstergesi olduğunu savunan Taşker, “Öğretmen sendikaları olarak düşünce özgürlüğünü otaya koyan her eylemi destekleyeceğiz. Bugün burada olmamızın nedeni de budur” şeklinde konuştu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin