toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: “GÜNEY KIBRIS’TAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER DIŞLANDI”
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “GÜNEY KIBRIS’TAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER DIŞLANDI”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  eğitimi siyasete alet eden zihniyetin bir kez daha hortlayarak gerçek yüzünü gösterdiğini ileri sürerek, bunun en son örneğinin Kıbrıslı Türklerin GCSE, IGCSE, A-LEVEL sınav sonuçlarıyla Türkiye üniversitelerine kabulüne olanak sağlayan anlaşmada ortayı konduğunu söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, bu konudaki anlaşmanın bir süre önce onaylandığını ifade ederek, birçok Türkiye üniversitesinin bu yönde adım attığını belirtti.

Konu ile ilgili açıklamanın tamamı şöyle:

Eğitimi siyasete alet eden zihniyet, bir kez daha hortlayarak gerçek yüzünü göstermiştir.

Türkiye üniversitelerine giriş için Kıbrıslı Türklerin GCSE, IGCSE, A-LEVEL sınav sonuçlarına göre kabulünü öngören antlaşma geçtiğimiz günlerde onaylanmış ve birçok T.C. üniversitesi bu yönde adım atmıştır. Konuyu istismar eden işbirlikçi UBP hükümeti, ayrılıkçı ve ırkçı yüzünü burada da ortaya koymuştur. Türkiye ile yapılan antlaşmada KKTC liseleri ve kolejlerinden mezun olmak şartı konarak, güney Kıbrıs’ta okuyan öğrenciler ırkçı bir anlayışla dışlanmışlardır.

Görüleceği üzere Kıbrıs’ın kuzeyini bir koloni haline getiren Türkiye’nin, kendi kurumları olan TED Koleji’ni apar topar buraya taşıması ve DAÜ’ye bağlı üniversite öncesi kurumların Türkiye yeşil sermayesine devrinin de gerçek sebebi ortaya çıkmıştır. Kıbrıslı Türklerin adanın güneyinden eğitim almasını, Kıbrıslı Rumlarla ortak yaşanabileceğini gösteren örnekleri engellemek için atılan bu adım tamamen siyasi bir girişimdir.

1974 garantörlük görevi çerçevesinde adamıza askeri müdahalede bulunan Türkiye uluslararası antlaşmaları çiğneyerek, adaya nüfus taşımış, vatandaşlık ve Rum mülklerini dağıtmış, kendi kontrolünde ayrılıkçı bir devlet kurmuştur. Tüm bunlar yetmezmiş gibi eğitim sistemini bozup, kendine uyarlamıştır. Adayı bölmek için yerli işbirlikçileri de kullanan Türkiye son yıllarda “çözüm istiyorum” yalanı ile dünyayı kandırmaya çalışmaktadır. Şimdi ise eğitim konusu ile ortaya koyduğu açılım adamızı bölmek ve Kıbrıslı Türkleri kendi yurtlarından kaçırmak için asimilasyon ve entegrasyon politikalarının dayatılmaya devam ettiğini göstermektedir.

Adamızı bölmeye yönelik politikaların en güzel örneği yüksek öğrenimle ilgili alınan bu karardır. Bu noktadan hareketle izolasyon ve ambargo yalanları ile toplumu aldatanların aslında, toplumu kandırırken, ambargo ve izolasyonun Türkiye tarafından uygulandığını gizlemeye çalıştıkları açıktır.

Bilinmelidir ki Kıbrıslı Türklere yönelik en açık şekilde ırkçılık ve ayrımcılık yapan Türkiye ve işbirlikçi UBP hükümet yetkililerini şiddetle protesto eder olayı uluslar arası boyuta taşıyacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin