arşivhaberFaşist saldırganlığa karşı dayanışma eylemi yapıldı
yazarın tüm yazıları:

Faşist saldırganlığa karşı dayanışma eylemi yapıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Genç Mücahitler Derneği’nin, Baraka Kültür Merkezi önünde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği “küfürlü eylem” sonrasında, bu durumu protesto etmek isteyen YKP başta olma üzere çeşitli parti, dernek ve sivil toplum kuruluşları 3 Şubat, Perşembe günü bir araya geldi.

Kuğulu Park’ta saat 12.00 itibarıyla toplanmaya başlayan kalabalık, Ankara Elini Yakamızdan Çek” pankartının ardında yürüyüşe geçti.

Baraka Kültür Merkezi, Yeni Kıbrıs Partisi, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Kıbrıslı Gençlik Platformu, Kıbrıs Sosyalist Partisi ve Birleşik Kıbrıs Partisi’nin destek verdiği eylemde, kortej Sarayönü Meydanı’nda bulunan UBP Genel Merkezi’ne yürüdü.

Yürüyüş sırasında sık sık “Ankara elini yakamızdan çek”, “Ayşe evine dön”, “Faşist AKP, işbirlikçi UBP”, “Faşizme karşı omuz omuza” gibi sloganların atıldığı eylemde, Baraka Kültür Merkezi üyelerinden bazılarının annelerinin pankartın önünde, kortejin en başında yürüdükleri ve Genç Mücahitler Derneği’nin küfürlü pankartına tepki koydukları gözlemlendi.

UBP Genel Merkezi’nin önüne gelindiği sırada ise UBP’li gençler oluşan küçük bir grup pankart ve sloganlarla eylemcilere karşılık verdiler. “Beğenmeyen Güney’e gitsin”, “Hristofyas’a gidin”, “Siz de Türk müsünüz” şeklinde laf atmaların yaşandığı eylem, her iki grubun arasına kurulan polis barikatı sayesinde olaysız sonuçlandı.

Eylem sırasında çeşitli parti ve örgütlerin temsilcileri de birer konuşma yaparak “Genç Mücahitler Derneği”ni kınadı, Baraka’ya destek ve dayanışmalarını gönderdi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin