arşivhaberKTÖS: AKP hükümetinin dayatmalarını geri püskürtmek, siyasal irademizi geri almak ve Ankara...
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: AKP hükümetinin dayatmalarını geri püskürtmek, siyasal irademizi geri almak ve Ankara hükümetinin kölesi olmadığımızı göstermek için yarın meydanlardayız

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in açıklaması şöyle:

Türkiye’den gönderilen paralarla ve emirlerle beslenen işbirlikçiler yıllarca toplumun kan ve gözyaşı üzerinden politika yaparak hem Türkiye halkına zarar verdiler, hem de Kıbrıs Türk toplumunu yokoluşa sürüklediler.

Tamamen Ankara hükümetlerinin dayatmaları ile ortaya çıkan ve ekonomik yıkım  paketi olan uygulamalar Kıbrıs Türk toplumunun idam fermanıdır. Kıbrıs Türk toplumu adına yürüttüğümüz mücadele yarın “Varoluş Mitingi” ile devam edecektir.

AKP hükümetinin dayatmalarını geri püskürtmek, siyasal irademizi geri almak ve Ankara hükümetinin kölesi olmadığımızı göstermek için yarın meydanlardayız. Bu kavga toplumsal irademize saygı, demokrasi, barış ve kendi kendimizi yönetme kavgasıdır diyorsan tepkini ortaya koymak için pankartınla meydana gel. Özgürlüğün değerini bilerek, kendini ifade etmek için Türkiye’nin rehinesi olmak istemediğini pankartınla eyleminle ortaya koymak istiyorsan, AKP’nin dayatmalarına, aşağılamalarına, hakaretlere dur demek istiyorsan, kimliğine, kültürüne, varlığına sahip çıkmak istiyorsan meydana gel. Söz özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü kısıtlamak için günlerce pankart kısıtlaması yapanlara cevap vermek için meydana gel. Biz bütün halkların kardeş olduğuna inanıyoruz. Irkçılık, milliyetçilik, şovenizmle, nefretle geçinen, ayırımcılık yaparak, halkı sömürenlere cevap vermek için yarın genel grev ve mitingteyiz.

Toplumsal varlığımızı tehlikeye atanlara cevap vermek için Lefkoşa Merkez okullarında sabah 10.00 – 12.40 diğer bölgelerde ise 9.00 – 12.40 saatleri arasında grevdeyiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin