toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ-SEN ACİL BASIN AÇIKLAMASI: DAÜ YÖNETİMİ SORUN ÇÖZECEĞİNE ÇALIŞANLARI DAHA DA KIŞKIRTIYOR
yazarın tüm yazıları:

DAÜ-SEN ACİL BASIN AÇIKLAMASI: DAÜ YÖNETİMİ SORUN ÇÖZECEĞİNE ÇALIŞANLARI DAHA DA KIŞKIRTIYOR

Yeniçağ podcastını dinleyin

  • Rektörlük Sendikamızın e-mailini kesip üyelerimizle diyaloğumuzu engellemeye çalışmaktadır
  • Rektörlükten uzlaşma konusunda bir hareket beklerken tam tersi bir davranışla karşımıza çıkmayı tercih etmektedirler. Rektörlük sorunları çözmeye çalışmak yerine, öğrencileri hocalarına karşı kışkırtmayı tercih etmektedir. Rektörlükten beklediğimiz öğrencilerimize grevin çalışanların yasal hakkı olduğunu anlatmalarıydı. DAÜ-SEN’in e-mailleri kapatılırken 9 Ocak 2010 tarihinde öğrenci konseyi adına Rektörlük aracılığıyla gönderilen yazıda hocalarımıza öğrenciler üzerinden baskı yapılmaya çalışılmıştır. Bu yazıya cevabımız, greve eksiksiz katılarak ama öncelikle tabii ki DAÜ Rektörlüğüne olacaktır

DAÜ-SEN açıklaması tam metni şöyle:

DAÜ Yönetimi acizlik  ve çaresizlik içerisinde Sendikamızın Pazartesi günü ilan ettiği grevi engellemek için elinden geleni yapıyor.

Rektörlük Sendikamızın e-mailini kesip üyelerimizle diyaloğumuzu engellemeye çalışmaktadır. Korkunun ecele faydası yoktur. Rektörlüğün bu davranışı ne kadar panik içerisinde olduğunu ortaya koymaktadır. Rektörlük maalesef tüm çağrılarımıza rağmen görüşme masasına oturmayı kabul etmemektedir.

Rektörlükten uzlaşma konusunda bir hareket beklerken tam tersi bir davranışla karşımıza çıkmayı tercih etmektedirler. Rektörlük sorunları çözmeye çalışmak yerine, öğrencileri hocalarına karşı kışkırtmayı tercih etmektedir. Rektörlükten beklediğimiz öğrencilerimize grevin çalışanların yasal hakkı olduğunu anlatmalarıydı. DAÜ-SEN’in e-mailleri kapatılırken 9 Ocak 2010 tarihinde öğrenci konseyi adına Rektörlük aracılığıyla gönderilen yazıda hocalarımıza öğrenciler üzerinden baskı yapılmaya çalışılmıştır. Bu yazıya cevabımız, greve eksiksiz katılarak ama öncelikle tabii ki DAÜ Rektörlüğüne olacaktır.

Grevin kalkması DAÜ yönetiminin elindedir. Grevin kalkması için yapılması gerekenler aşağıda madde madde açıklanmıştır. Aksi takdirde grevin kalkması söz konusu değildir. Gerek grevde, gerekse grev öncesi DAÜ-SEN, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlamaya ve en kısa sürede sonuçlandırmaya hazırdır. Çalışanların, yasa dışı uygulamalara karşı gelmek ve özlük haklarını korumak için grev yapmak yasal haklarıdır. DAÜ yönetimi yasaları uygulayarak, adil davranarak ve uzlaşı sağlayarak grev nedenlerini ortadan kaldırma ve mağduriyeti önleme imkanına sahiptir. Karar onlarındır.

HUKUKSUZLUK  HUKUK OLDUĞUNDA DİRENİŞ GÖREV OLUR. DİRENECEĞİZ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin