.Yeniçağyeniçağ güncelKTÖS: Adı "puro kaçakcılığı" iddialarına karışmış Töre'nin bize maneviyat dersi verme haddine...
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Adı “puro kaçakcılığı” iddialarına karışmış Töre’nin bize maneviyat dersi verme haddine düşmez

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Tarım Bakanı Zorlu Töre’nin hafta sonu yapılan Fettullah Gürlen Cemaatinin düzenlediği Üçüncü Uluslararası Bediüzzaman Saidi Nursi Paneli’ndeki konuşmasına tepki göstererek, “maneviyat dersi vermenin haddine düşmediğini” kaydetti.

KTÖS, toplumsal var oluş kavgasında öğretmenlerin bilimden ve aydınlıktan yana tavrının, her türlü baskıya rağmen devam edeceğini de vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yazılı açıklamasında, “Bakan Töre’nin öğretmenlere hakarete varan açıklamalar yapacak kadar ileri gittiğini” belirterek, “hakkındaki puro kaçakçılığı iddialarına cevap vermeden öğretmenlere maneviyat dersi vermeye yönelmiştir” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzalı açıklamanın tamamı şöyle:

Toplumsal varoluş mücadelesinde her zaman önde yeralan öğretmenlerden rahatsız olan işbirlikçi UBP hükümetinin Tarım Bakanı Sn. Zorlu Töre öğretmenlere hakarete varan açıklamalar yapacak kadar ileri gitmiştir.

Lefkoşa mezarlığındaki cenaze törenlerinde kürekle toprak atarak milletvekili seçilen Sn. Zorlu Töre, hakkındaki “Puro kaçakcılığı iddialarına cevap vermeden öğretmenlere “maneviyat” dersi vermeğe yönelmiştir. Özellikle köylere yaptığı ziyaretlerde öğretmenlere hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren Sn. Zorlu Töre geçtiğimiz hafta bir tarikatın etkisindeki bir derneğin ülkemizde düzenlediği bir toplantıda bu hakaretlerin dozunu hat safhaya ulaştırmıştır. Tarikatların toplantılarına katılıp Atatürkçülük’ten bahseden UBP’nin bakanı ayni toplantıda “cihat” çağrısında da bulunarak, gerçek ruh halini ortaya koymuştur.

Bu anlayış, Ulusal Birlik Partisi’ne çok yakışan bir anlayıştır. Geçmişte de oy avcılığı için seçim meydanlarında dini malzeme yapan UBP yetkilileri tam bir “sahte Atatürkçü” olduklarını ispat etmişlerdir. Bilinmelidir ki toplumsal varoluş kavgasında öğretmenimizin bilimden, aydınlıktan yana olan tavrı her türlü baskıya rağmen devam edecektir. Adı “puro kaçakcılığı” iddialarına karışmış Sn. Zorlu Töre’nin bize maneviyat dersi verme haddine düşmemiştir. Bundan sonra Sn. Zorlu Töre ve onun gibi din tüccarları öğretmenin ismini anmadan önce abdest alsınlar.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin