toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: “UBP HER TÜRLÜ YOLSUZLUK VE ENTRİKAYLA TOPLUMA BÜYÜK ZARAR VERMEYE DEVAM...
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “UBP HER TÜRLÜ YOLSUZLUK VE ENTRİKAYLA TOPLUMA BÜYÜK ZARAR VERMEYE DEVAM EDİYOR”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Ulusal Birlik Partisi’nin “her türlü yolsuzluk ve entrikayla topluma büyük zararlar vermeye devam ettiğini” savundu.

KTÖS Yürütme Kurulu adına yazılı açıklama yapan Uğur Erilen, “sendikanın, yaz aylarında Eğitim Bakanlığı’yla yaptığı nakil görüşmeleri sırasında Eğitim Bakanlığı yetkililerini, kontrolsüz nüfus akışından dolayı belli bölgelerde sürekli öğrenci artışı olduğu ve bu sebeple buralarda ek sınıf ve öğretmen ihtiyacı doğacağı konusunda sürekli uyardığını” kaydetti. Konu ile ilgili bildiri şöyle:

Ülkemizde kurdurulan kukla rejimin işbirlikçi Eğitim Bakanlığı  okullarımızı tam bir kaos ortamına sokmuştur.

Kurulduğu günden bu yana toplumumuza her türlü entrika yolsuzluk usülsüzlükle büyük zararlar veren ve halkımızın bugünkü kötü durumda olmasında en  büyük paya sahip olan TC nin en kıdemli kuklası UBP hükümeti ,geleneğini bozmamış ve yeni dönemde de her alanda her türlü yolsuzluk ve entrikayla toplumumuza büyük zararlar vermeye devam etmektedir.

Sendikamız yaz aylarında Eğitim Bakanlığı’yla yaptığı nakil görüşmeleri sırasında Eğitim Bakanlığı yetkililerini kontrolsuz nüfus akışından dolayı belli bölgelerde sürekli öğrenci artışı olduğu ve eğer ülkeye girişlerde gerçekten etkili bir denetim yapılmazsa bazı bölgelerde öğrenci nüfusunda patlama olacağı ve bu sebeple buralarda ek sınıf ve öğretmen ihtiyacı doğacağı konusunda sürekli uyarmıştır.

Bu uyarılarımızı dikkate almayan  Eğitim Bakanlığı  okulların açılmasıyla ve öngörülerimizin doğru çıkmasıyla birlikte paniğe kapılmış ancak  bu sorunları çözmek  için sendikamızla işbirliği yapmak yerine  çalışma huzurunu bozacak ve nakil sistemini altüst edecek bazı yasadışı  partizanca uygulamalar yapmaya başlamıştır. Bu yasadışı ve partizanca uygulamalardan dolayı zaten yetersiz olan öğretmen kadroları hoyratca harcanmış  ve eğitimimiz büyük bir sıkıntı içine sokulmuştur.

Sendikamız bu yasadışı görevlendirmeleri protesto etmek ve öğretmen eksikliği bulunan okullarımızdaki  bu eksiklikleri gidermek için bazı okullarda grev başlatmıştır. Bu grevler neticesinde Eğitim Bakanı bizleri toplantıya çağırmış ve bu eksikliklerin giderilmesi için ivedi calışmalar yapılacağını ek kadro alınması için gerekli yasal süreci başlatacağını söylemiştir. Buna  rağmen ilgili okullardaki eksiklikleri, başka okullardaki öğretmenlerden yasadışı görevlendirmeler yaparak çözme yoluna gitmiştir ki bu uygulama öğretmen camiasının sorunsuz çalışan nakil sistemini bozacağından kesinlikle kabul edilebilir bir durum olmayacağı gibi süresiz genel grev sebebidir.

Sendikamız Eğitim Bakanlığını yapmış olduğu usülsüz atamaları derhal durdurup geri çekmesi ve öğretmen eksikliği bulunan okullardaki bu eksikliğin derhal giderilmesi  konusunda  bir kez daha uyarırken Tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık ve huzur dolu çalışma ortamında eğitim vermelerini dileriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin