kızıl yeşiltoplumsal cinsiyet eşitliğiFeminist Öğretmen İnisiyatifi: Meslektaşımız yalnız değildir!
yazarın tüm yazıları:

Feminist Öğretmen İnisiyatifi: Meslektaşımız yalnız değildir!

Yeniçağ podcastını dinleyin

feministöğretmenFeminist Öğretmen İnisiyatifi adına Nuray Özgeçen imzası ile yapılan açıklama şöyle:

Hala Sultan İlahiyat Koleji İngilizce öğretmeni meslektaşımız Ç. S., yine aynı okulda öğretmen olarak çalışan Mutlu Ateş tarafından geçtiğimiz gün şiddete uğramış ve bu durum okullarda, iş yerlerinde, sokakta, öğrenciler ve hatta öğretmenler arasında sürekli yaşanan şiddet meselesini yeniden gündeme getirmiştir. Kadına yönelik şiddet her alanda olduğu gibi eğitim ortamlarında da bitmemektedir.

Gerek devlet yetkililerinin gerekse bir çok sivil toplum örgütünün konuya yeterli duyarlılığı göstermemeleri, gerekli önleyici yöntemleri izlememeleri ülkemizde artan şiddetin en önemli nedenleridir.

Bir öğretmenin meslektaşının üzerine yürüyüp ona zarar vermeye çalışması en sık yaşanan şiddet türlerinden biri olan fiziksel şiddet örneğidir. Mutlu Ateş’in 27 Ocak tarihinde basına yaptığı açıklamada da itiraf ettiği gibi, kadın öğretmenin üzerine yürüyüp elini kaldırması, onu korkutmaya çalışması ve itelemesi, ataerkil yapının eğitim hayatında da ne kadar acı bir biçimde yer aldığını bizlere göstermektedir. Meslektaşımız Ç.S hem psikolojik hem de fiziksel yoldan şiddete uğramıştır. Meslektaşımızın hakkını arayıp bilinçli bir biçimde konuyu ifşa ettiği için topluma önemli bir örnek teşkil ettiğine inanıyor ayrıca kendisinin yalnız olmadığını, sürecin Feminist Öğretmen İnisiyatifi tarafından takip edildiğini kamuoyuna duyuruyoruz.

Gerek öğretmenlerin gerekse öğrencilerin şiddetin nedenleri, türleri ve yönetimi konusunda bilinçlendirilmeye ihtiyacı olduğunu, hem ilgili bakanlık hem de ilgili sendikaların bu ihtiyacı giderecek çalışmaları ivedi biçimde başlatmasını talep ediyoruz.

Şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu yineliyor, Eğitim Bakanlığı ve KTOEÖS’ün konuyla ilgili çalışmalarının takipçisi olacağımızı vurguluyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin