.YeniçağmanşetYeni Kıbrıs Partisi: 259 milyon 500 bin TL ile neler yapılmaz?
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi: 259 milyon 500 bin TL ile neler yapılmaz?

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo_y1YKP Yürütme Kurulu GKK bütçesinin Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde oybirliğiyle onaylanması değerlendirdi. Açıklama şöyle:

GKK bütçesi onaylandı. Yalnızca personel ve benzeri giderleri karşılamak için 259 milyon 500 bin TL olarak belirlendi! Düşünün 259 milyon 500 bin TL ile neler yapılmaz?

Buna TC’den gelen silah ve teçhizat yardımları da eklendiğinde ortaya korkunç rakamlar çıkmaktadır… Bunun yanında herkesten bir şekilde toplanan ama şeffaf olmayan Güvenlik Kuvvetleri Güçlendirme Fonu’nun da nasıl harcandığı bilinmemektedir. Örneğin meclis 19 Ekim’de Güvenlik Kuvvetlerini Güçlendirme Kurumu’na ait 1 Temmuz 2013-30 Haziran 2014 Mali Dönemine Ait Hesapları Sayıştay Denetim Raporunu da görüştü ve onayladı. Rapor ne Sayıştay, ne de meclis websayfasında mevcut değildir. Yalnızca meclisin uygun bulduğuna dair karara ulaşmanız mümkün, raporun aslı ise “gizli”!

Bir yandan Kıbrıs sorunun çözümü için görüşmeler yapıldığının söylendiği, diğer yandan hâlâ daha savunma adı altında militarist kurumlara yüz milyonlar aktarıldığı dönemlerden geçmekteyiz ve böylesi bütçeler oybirliği ile onaylanmakta!

Bir yandan askeri törenlerin bütün hızı ile sürdüğü, binlerce askerin, tankın ve topun sokaklarda defalarca yürütüldüğü, diğer yandan GKK bütçesinin oybirliği ile geçtiği bu zamanlarda, Kıbrıs sorunun çözümü için gerçekten umutlu olmak güçleşmektedir.

259 milyon 500 bin TL, kamusal eğitim ve sağlık sisteminin geliştirilmesi için kullanılsa çok daha yararlı olmaz mı? Bu paranın küçük bir kısmı ile telefon ve internet sistemleri yenilense çok daha fazla insanın yararına değil mi? Elektrik altyapısı için ihtiyaç olan kaynak burada mevcut değil mi? Hala daha savaşa, militarizme yatırım yapılması kabül edilemez…

YKP olarak, bir kez daha GKK ve RMMO’nun hemen şimdi dağıtılmasını ve bütçelerinin kamusal ihtiyaçlar için harcanmasını; askeri törenlerin iptal edilmesini; yaşamımızın birçok alanına pahalılık olarak yansıyan Güvenlik Kuvvetleri Güçlendirme Fonu’nun hemen şimdi kaldırılmasını talep ediyoruz…

Tüm bunlar mümkündür, eğer gerçekten bir barış süreci içindeysek… Ancak askeri bütçeler için ellerin oybirliği ile kalktığı koşullarda barış sürecinden bahsetmek güçtür.

YKP, halkı barış sürecine sahip çıkmaya, militarizme yapılan tüm yatırımların kamusal alana kaydırılması için mücadele etmeye çağırır…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin