.YeniçağmanşetTemsilciler Meclisi Başkanı Yannakis Omirou YKP heyetiyle görüştü
yazarın tüm yazıları:

Temsilciler Meclisi Başkanı Yannakis Omirou YKP heyetiyle görüştü

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKPmeclis_wYeni Kıbrıs Partisi heyeti dün (18 Eylül, Cuma) Kıbrıs Cumhuriyeti Meclis Başkanı ile Temsilciler Meclisinde saat 12’de görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede YKP adına Yürütme Kuruluı üyesi Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyesi ve Kıbrıs sorunu çalışma grubu koordinatörü Alpay Durduran, Parti Meclisi üyesi Hamit Aygün ve Kemal Güçveren yer aldı.

 

Konu ile ilgili Kıbrıs Haber Ajansı haberi şöyle:

Omirou Yeni Kıbrıs Partisi heyetiyle görüştü

Βουλή των Αντιπροσώπων Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχεται αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος» (YKP) με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και αρμόδιο για θέματα Κυπριακού κ. Alpay Durduran. // House of Representatives  The President of the House of Representatives, Mr Yiannakis Omirou, receives a delegation of the Turkish Cypriot “New Cyprus Party” (YKP) headed by the member of its executive committee responsible for Cyprus Affairs, Mr Alpay Durduran.
Βουλή των Αντιπροσώπων
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου δέχεται αντιπροσωπεία του τουρκοκυπριακού κόμματος «Νέα Κύπρος» (YKP) με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και αρμόδιο για θέματα Κυπριακού κ. Alpay Durduran.
//
House of Representatives
The President of the House of Representatives, Mr Yiannakis Omirou, receives a delegation of the Turkish Cypriot “New Cyprus Party” (YKP) headed by the member of its executive committee responsible for Cyprus Affairs, Mr Alpay Durduran.

Temsilciler Meclisi Başkanı Yannakis Omirou, cuma günü Kıbrıs Türk Yeni Kıbrıs Partisi’nden bir heyetle görüştü.

Alpay Durduran başkanlığındaki heyet ve Omirou, Kıbrıs sorununa bir çözümün bulunması için kararlılık ifade ettiler.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Omirou, “Kıbrıs sorununa en kısa zamanda bir çözüm bulunması konusunda kararlılığımız ortaktır” dedi.

Kıbrıs sorununa bulunacak olan çözümün işgali sona erdiren, Türk işgal ordusunun ve yerleşiklerin ayrılması ve adada hem Kıbrıslı Rum hem Kıbrıslı Türklerin insan haklarına saygı gösteren bir çözüm olması gerektiğini vurgulayan Meclis Başkanı 1960 garantilerini ortadan kaldıran, Uluslar arası ve Avrupa hukuku temelinde bir çözüm olması gerektiğini belirtti.

Omirou, Yeni Kıbrıs Partisi’yle görüş teatisinde bulunmaktan memnuniyetini ifade ederek Kıbrıs sorununa Uluslar arası ve Avrupa prensipleri temelinde bir çözüm bulunması ihtiyacını destekleyen diğer Kıbrıs Türk siyasi partileriyle temas etmeye devam edeceğini söyledi.

Durduran, ise partisinin adanın yeniden birleşmesini destekleyen bir parti olduğunu ve iki lider arasında yeniden başlayan müzakereleri memnuniyetle karşıladığını belirtti.

“Adada barışın sağlanması amacıyla yapılan müzakereleri desteklemekten başka seçeneğimiz yok” şeklinde konuşan Durduran, “Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için katkıda bulunmak bizim görevimiz” dedi.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin