.YeniçağmanşetDurduran Limasol’da konuştu
yazarın tüm yazıları:

Durduran Limasol’da konuştu

Yeniçağ podcastını dinleyin

yeni kıbrıs derneği yeni kıbrıs derneğiYeni Kıbrıs Derneği’nin düzenlediği Kıbrıs konusunda yeni gelişmeler konulu panel 3 Nisan 2014, Perşembe günü Limasol’da Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleşti.

“Kıbrıs konusunda yeni gelişmeler, Güven Artırıcı Önlemler ve pozitif sonuç için sivil toplumun katkısı” başlıklı panelde, YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, AKEL Milletvekili Yiannos Lamaris ve DİSİ Milletvekili Andreas Michaelides konuşmacı olarak katıldı, paneli Yeni Kıbrıs Derneğinden Christos Neokleous yönetti.

Açılışı ise Yeni Kıbrıs Derneği kurucu üyesi Takis Konis yaptı…

Konuşmalarda Türk tarafı hakkında atıflarda bulunulmasını yanıtlayan Durduran bilgi kirliliği yaratıldığı için muhalefet başka görüşlere sahip değilmiş gibi göründüğünün altını çizdi. “Ancak Kıbrıs konusunda Kıbrıslı Türler arasında değişik görüşler vardır” diyen Durduran, halkın günlük haberlerden medet ummayarak bir çözüm istediğini çeşitli şekillerde dile getirdiğini belirterek halkın ısrarla o taraf bu taraf diye fazla dikkate almadan “bizse çözüm getirin” demekte olduğunu aktardı. Durduran, YKP’nin görüşmelerin bir suçlama oyunu olarak sürmekte olduğunu düşündüğünü belirtti ve taraf temsilcilerinin sözlerinin gerçek niyetleri yansıtmadığını söyledi.

Durduran, “Onlardan alınan bilgi değil gerçek gelişmeler olarak Kıbrıs sorunun bu zamanda gaz ve petrolün pazarlara ulaştırılması ve Ortadoğu sorunlarının çözümü ile ilgili hale gelmesi yüzünden umutlar arttı. Halk da bunu görüyor ve liderlerden bize hizmetle görevlisiniz bekliyoruz bu sorunu çözün demektedir” dedi.

Durduran YKP’nin Türk tarafının hiçbir hazırlık yapmamasını ve görüşmelerde paket antlaşma yapma tekniğinin başlıklar arsında dolaşmayı kolaylaştırmak için benimsendiği halde mülkiyet konusunu bitirmeden bölgenin hudutlarını görüşmem diye tutturmasını doğru bulmadıklarını da konuşmasında dile getirdi.

Muhalefetin bilgi alma toplantılarına katıldığı halde eleştirecek tek bir konu bulamamasını bilgi kirliliğinin göstergesi olarak ele alan Durduran, üyesi olunan AB’nin Kıbrıs politikasına uyum gösterilerek bir an önce çözüme yürünmesini ve detaylara takınılmamasını istedi. Durduran, ilerde birleşik Kıbrıs hükümetinin kurulacağını ve buna güvenileceğini hatırlayarak bir yerde suçlama oyununa son verilmesini önerdi. Uzlaşmaların boşa gitmemesi için bütünlüklü çözüm beklenmeden hemen uygulamaya konmasını ve detayların çözülmesinin birleşik Kıbrıs’ın iktidarına havale edilmesini öğütledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti olarak AB’nin en uyumlu üyesi olacağına Yugoslavya, Karabağ ve şimdi de Kırım konusunda aykırı düşmesinin ve tabii Annan planı dönemindeki ihanetinin gözler önüne serdiği gibi egoist bir küçük bela olmasının AB yardımlarının çözüme katkısını engellediğini belirten Durduran çok tehlikeli oyunlar oynandığını vurguladı.

Durduran “Kıbrıs, bir sorun kaynağı olmamaya muhtaçtır” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin