.YeniçağmanşetYKP’ye açılan siyasi davalardan biri iptal edildi
yazarın tüm yazıları:

YKP’ye açılan siyasi davalardan biri iptal edildi

Yeniçağ podcastını dinleyin

siyasi davalara sonYKP’ye açılan siyasi davalardan biri iptal edildi. Bu konuda YKP Yürütme Kurulu açıklaması şöyle:

Kasım 2012’de açlık grevleri ile ilgili dayanışma eylemi sırasında yapılan basın açıklamasında asılan pankartla ilgili Reklamların Teşhiri yasasına aykırı hareketten aralarında YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen ve Yürütme Kurulu üyesi Faika Deniz Paşa’nın da olduğu 9 kişi hakkında dava açılmış ve bugüne kadar davalıların sadece üçüne tebliği yapılmıştı.

YKP olarak bu davanın kabul edilemez hatta gülünç olduğunu söylemiş ve reklam ile siyasi bir partinin pankart asması arasında ilişki kurmanın ne reklamın ne de siyasi partinin ne olduğunu bilmemektir demiştik.

Ama Başsavcılık gene de bu siyasi davayı ileriye götürmeye karar verdi. Adalet aramak, yasaları uygulamak için değil, aksine adalet arayanları cezalandırmak için YKP Yürütme Kurulu üyelerini olmayacak bir davayla aylarca Mağusa’ya taşıtmıştı. Savcılığın niyeti, siyasi nedenlerle açtığı bu davada bizleri mahkemeye taşıtarak sindirmek, usandırmak, Mahkeme sürecini bir tür infaz kurumu gibi işleterek cezalandırmaktı.

YKP’nin savunmasını yapan Avukat Öncel Polili’nin dava ile ilgili itirazı ile ilgili mahkeme dün kararını açıkladı. Mahkeme kararında Avukat Öncel Polili’nin ithamnamenin iptali için başvurusu kabul edildi.

Mahkeme kararında Türkiye’deki açlık grevleriyle ile dayanışma amacı ile asılan pankartın reklam Reklamların Teşhiri yasasında tasvir edildiği şekli ve kelime anlamı olarak reklam teşkil etmediği nedeni ile reklam teşhir yasası altında herhangi bir suç teşkil etmediği ve herhangi bir tadilatla da edemeyeceğinden ötürü ithamnamenin tüm sanıklar için reddedildiği belirtildi.

YKP olarak mahkemenin bu kararının değerli olduğuna inanıyoruz.

Başsavcılık elindeki yolsuzluk ve usulsüzlük konuları ile ilgilenmeyerek, siyasi partilere, sendikalara, örgütlere siyasi davalar açmayı kendisine görev edinmiş ve elindeki kadroları siyasi tetikçi olarak kullanmaktadır. Lefkoşa Belediyesinde yolsuzluk ve usulsüzlükleri bu kadar ortalıkta dolaşırken Lefkoşa Belediyesi ile ilgili en ufak bir adım atmayan, mahkemede dava açmayan Başsavcılığı bir kez daha, YKP’nin ve diğer örgütlerin üstünden elini çekmesi ve siyasi davalara son vermesi çağrısı yapıyoruz.

Polis ile ilgili işkence iddiaları bu kadar yaygınken yasada tarif edilen tarafsızlığını ispatlaması, polisin dava taşıyıcılığından daha fazlasını yapabildiğini ispatlaması için Başsavcılığı insanlık onuruna sahip çıkarak polisteki işkence konuları ile ilgili soruşturmalar açması çağrısı yapıyoruz.

YKP olarak süren tüm siyasi davalarda yargılananlarla ilgili dayanışmamız ve ortak mücadelemiz sürecek. Siyasi davalarla ilgili süreçler, bu coğrafyada da kalmayacak, uluslararası alana taşıdık, taşımaya da devam edeceğiz…

Mağusa’daki dava sonuçlandı ama YKP’lilere başka siyasi davalarda yargılanmaya devam ediyor. Bir kez daha, savcılara, ellerini YKP üzerinden çekme ve siyasi dava açmama çağrısı yaparız…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin