toplumsal muhalefetsendikal hareketDEV-İŞ: hükümet olmayı başarıp başaramayacaklarını bir kez daha düşünsünler
yazarın tüm yazıları:

DEV-İŞ: hükümet olmayı başarıp başaramayacaklarını bir kez daha düşünsünler

Yeniçağ podcastını dinleyin

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu devis(DEV-İŞ) Genel Başkanı Mehmet Seyis elektrik zammının ardından akaryakıta yapılan zammı sert bir dille eleştirerek hükümet partilerini hükümet olmayı başarıp başaramayacaklarını düşünmeye davet etti.

Açıklama şöyle:

Güne yine zamla uyandık. CTP-BG ile DP-UG Hükümetinin sorumsuz elektrik zammının ardından bu gün de akaryakıt yeniden zamlanmıştır. Hükümetin zamlar ile ilgili ileri sürdüğü mazaretler, ne yazıktır ki vatandaşın yaşadığı gerçekleri değiştirmiyor ve yaşam dar gelirli yurttaşlara her geçen gün daha da zehir oluyor.

“Biz daha iyisini yaparız” iddiası ile yurttaş’tan oy isteyip hükümet olanların artık kötü gidişin hızlanmasına yönelik mazaretlerini duymak bile istemiyoruz. Geldikleri nokta, daha 100 günlerini doldurmadan kredilerinin tükenmesi durumudur.

CTP-BG ve DP-UG Hükümeti başta tüm kesimlerin yaşamını karartan elektrik zammı olmak üzere zamları geri çekmeli ve Hükümet olmayı başarıp başaramayacaklarını bir kez daha düşünmelidirler.

Hükümet olabilmek, bu gün yaptıkları gibi yurttaşlara “ölümü göstererek, sıtmaya razı olmayı önermek” olmaktan çıkıp yaşamı kolaylaştırmak olmalıdır.

CTP-BG / DP-UG Hükümetini zamları geri çekmeye ve AKP-UBP arasında imzalanan Dayatma Ekonomik Paketi ret etmeye davet ediyoruz. Aksi durumda istifa etmenin de erdem olduğunu kendilerine hatırlatırız.

DEV-İŞ olarak üyelerimiz ve dar gelirlilerin haklarını korumak için 20 Kasım 2013 Çarşamba gün ve sonrasındaki eylemlerde yerimizi alacağımızı ve mücadeleyi yükselterek devam edeceğimizi duyururuz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin