toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Göbek kordonu ile beslenmek istemiyoruz
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Göbek kordonu ile beslenmek istemiyoruz

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktosKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Kıbrıslı Türklerin kendi yurdunda, kendi ayaklarında durmak ve kendi sosyal-kültürel değerleriyle birleşik bir Kıbrıs’ta yaşamak istediğini belirterek, göbek kordonuyla beslenmek istemediklerini kaydetti.

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu yazılı açıklamasında, Türkiye Orman ve Enerji Bakanı Veysel Eroğlu’nun sözlerine tepki gösterdi. Varoğlu, Türkiye’yi Londra ve Zürih Anlaşmalarına aykırı davranarak Kıbrıs’ın kuzeyine nüfus aktararak demografik yapıyı değiştirmekle suçladı.

Açıklama şöyle:

Kıbrıs Cumhuriyetini oluşturan Londra ve Zürih Antlaşmaları’nda yer alan Garantörlük Antlaşmaları’ndan doğan hakkını kullanarak “Anayasal nizamı yeniden tesis etmek” amacıyla ülkemize askeri müdahalede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaklaşık kırk yıldır bu bozulan anayasal nizamı bir türlü tesis edemediği gibi Cenevre Antlaşmasına da aykırı davranarak “Gelen Türk, Giden Türk” mantığı ile, ülkemizin kuzeyine nüfus aktararak demografik yapının değiştirilmesine yönelik fiili bir durum yaratmıştır. Bu anlayışa, garantör yerine terminatör dememiz daha uygun düşmektedir.

Kendi yurtlarında azınlığa düşürülen Kıbrıslı Türkler, Ankara Hükümetlerinin ve onların yerli işbirlikçisi KKTC Hükümetlerinin uyguladığı asimilasyon ve entegrasyon politikaları sonucunda kendi kimliğini koruma, sosyal, kültürel değerlerini yaşatma, laik ve çağdaş  yapısını koruma mücadelesinde ciddi sıkıntılar yaşama noktasına gelmiştir. Ülkemizin kuzeyi bir taraftan kumarhane, gece kulüpleri, bet ofisleri ile donatılıp kara para aklama cenneti haline getirilirken diğer yandan kuran kursları, sayıları her gün artan camiler, külliye, ilahiyat Koleji gibi yapılarla Kıbrıslı Türklerin çağdaş, laik  sevecen, hoşgörülü yapısı yerine hurafelere inanan, haline şükreden, yobaz bir insan modeli yaratmak için toplum mühendisliğine soyunmuşlardır.

Anlaşılan odur ki kendi kimliğini, sosyal, kültürel değerlerini, laik yapısını korumak, Türkiye ile karşılıklı anlayış ve saygıya dayalı ilişkiler kurmak isteyen ve bunu her fırsatta haykıran Kıbrıslı Türkler’in bu çabasına karşılık TC Hükümeti yetkilileri bu ilişki biçimini “Anavatan-Yavruvatan” söylemleri üzerinde devam ettirmeyi uygun bulmaktadırlar.

Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Enerji Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun Türkiye’den Kıbrıs’a Su Getirme projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada projeyi “KKTC ile Anavatan’ı Göbekten Bağlama” projesi olarak ifade etmesi bu konudaki düşüncelerimizi doğrulamaktadır.

Sayın Veysel Eroğlu ve diğer yetkililer bilmelidir ki Kıbrıslı Türkler bir Toplumsal Varoluş Mücadelesi vermektedir. Zaman zaman ihanete uğrasak da bu mücadele devam edecektir. Biz Kıbrıslı Türkler kendi yurtlarında , kendi ayaklarımız üzerinde durmak, kendi sosyal kültürel değerlerimizle Birleşik bir Kıbrıs’ta barış içinde yaşamak istiyoruz.

“GÖBEK KORDONU İLE BESLENMEK İSTEMİYORUZ.”

Eroğlu, “Kıbrıs’a asrın projesi yapılacak” denilse kimsenin inanmayacağına dikkati çekerek “Şu anda dünya, ’80 kilometrelik denizi bunlar nasıl geçecek?’ diye bekliyor. İlk defa askıda geçiyoruz. Deniz yüzeyinden 250 metre aşağıda, denizin içine boruları asarak geçeceğiz. Bu kardeşinizin fikridir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) göbeğimizden Anavatan’a bağlayacağız” diye konuştu.

Veysel Eroğlu, bu açıklamayı dün partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin