yeniçağ günceltoplumsal muhalefetEşcinsellik 'ayıbı' kalkıyor
yazarın tüm yazıları:

Eşcinsellik ‘ayıbı’ kalkıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

1381488080İngiltere’deki Muhafazakâr Parti milletvekili ve Avrupa Muhafazakâr ve Reformcu Grup (ECR) Üyesi Marina Yannakoudakis, Kıbrıs’ın kuzeyinde eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması için yeterli siyasi irade bulunduğunu ve ilgili yasa değişikliğinin yakın bir sürede meclisten geçmesini beklediğini söyledi.

Yannakoudakis, Lefkoşa’daki AB Destek Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kıbrıs’ta bazı siyasiler ve sivil toplum temsilcileriyle görüşmelerinde yasada değişiklik için olumlu destek bulduğunu anlattı.

Yannakoudakis, 2 yıl önce homoseksüellikle ilgili bir olay olduğunda Kuzey Kıbrıs’a geldiğini ve burada eşcinselliğin suç kapsamından çıkarılmadığını gördüğünü açıkladı.

Temas kurduğu partilerin mevzuatın nasıl olması gerektiğiyle ilgili görüş ayrılıkları bulunmasına rağmen, bu vizyonların birleşip ileriye doğru adım atılmasını umduğunu söyleyen Yannakoudakis, bazı sivil toplum örgütü LGBT temsilcilerinin yasa değişikliğinde bir gecikme olmasından endişelendiğini kaydetti.

Yannakoudakis, Kıbrıs’ta bulunmasının esas nedeninin de süreci hızlandırmak olduğunu söyleyerek, konunun daha hızlı Meclis gündemine gelmesi için Derviş Eroğlu’dan da destek istediğini bildirdi.

 

“NOEL’DEN SONRA YİNE GELİP KUTLAMAK İSTİYORUM”

Yasanın yeni yıl öncesi Meclis’ten geçmesini hedef olarak belirlediğini söyleyen Yannakoudakis, Noel sonrası Adaya yeniden gelip bunun kutlamasını yapmasını istediğini de ekledi.

Yanankoudakis, bir soruya karşılık eşcinselliğin suç olmaktan çıkarılması konusundaki yasa taslağında terminolojik bazı sorunların bulunduğunu bildiğini, polis ve Başsavcı’nın halihazırda bu konuları görüştüğünü, kendisinin de Eroğlu’yla sona kalan bazı noktaları ele aldığını söyledi.

Yannakoudakis, bir yuvarlak masa etrafında toplanıp konuşulduğu zaman terminolojiyle ilgili sıkıntıların da aşılarak yasa değişikliğinin gerçekleşebileceğini ve bunun da tam zamanı olduğunu belirtti.

Yannakoudakis, başka bir soru üzerine geçmiş 2 yılda olduğu gibi çabaların boşa gitmemesi için yeni yılı zaman limiti olarak koyduğunu belirterek, Brüksel’e geri döndüğünde buradaki süreci dikkatle takip etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi. (tak)

 

meeting-with-lgbt-organisations-and-supporter-in-north-part-of-cyprusSiyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile toplantı

Yannakoudakis 10 Ekim Perşembe günü sabah CTP, TDP ve DP temsilcileri ile ayrı ayrı görüşmüş, akşam üzeri ise Kuir Kıbrıs Derneği, FEMA ve YKP temsilcileri ile AB Destek Ofisi’de bir araya gelmişti.

Yannakoudakis web sayfasında “ Turkish Cypriots to repeal gay ban by Christmas” başlığı ile yaptığı ziyaretleri ve yorumlarını yayınladı…

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin