.YeniçağmanşetYKP: Yeni hükümet programı basından derleme!
yazarın tüm yazıları:

YKP: Yeni hükümet programı basından derleme!

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP hükümet program konusunda görüşlerini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Program Mecliste okundu. Basın da yayımladı.

Şimdiye kadar basında sorun diye ele alınan ve çözüm önerisi gibi dile getirilen ne varsa hepsini de kapsama çabası olduğu görüldü.

Ancak basında yayımlanan görüşlerin ezici çoğunluğu konuyla doğrudan ilgili olan çıkar guruplarının görüşü olur. Başka çıkarları düşünüp bir birini etkileyen konularda doğru yolu göstermek için düşünce ifade edenler azdır. Onun için halkın kafasında yanlış düşünceler de bulunur.

Örneğin mebus parti değiştirirse ahlaksızlık yapmış olur diye çözüm önerisi o mebusun başka partiye katılmasını yasaklamak çözüm gibi görülür; ama bu çözüm değildir. Mebusun başka partiye katılmasını yasaklarsanız onun ne hükümet devirmesine ne de başka bir hükümeti desteklemesine engel olamazsınız.

Mecliste bağımsız gibi görünüp hükümet yasalarını destekleyen mebusa engel olamazsınız, güvensizlik önerisi verildiğinde kendi partisinin hükümetine ret oyu vermesini engelleyemezsiniz ve bağımsız gibi görünürken pazarlık yaptığı partinin hükümetinde yer almasına da mani olamazsınız.

Buna rağmen bu saçmalık hükümet programına konacak kadar önemsenebilmiştir. Çünkü halka siyasi yozlaşmayla savaşacağını bu hükümet duyurmak istemiştir. Lakin çözüm denilen şeyin çözüm getirmeyeceğini herkesten çok mebuslar bilirler!

Hükümet işi o kadar ileri götürdü ki desteklemeyeceği tek bir sektör bırakmadı. Ülkemize başka ülkelere karşı kıyaslamalı olarak üstünlüğü olan sektörleri destekleme sözü vermeyi de unutmadı. Ancak bir aile büyüğü tüm çocuklarını destekleyecekse bunu ilan etmesine gerek yoktur. İçlerinden birisini desteklemeyi düşünür de diğerlerinden kesip onu destekleyecekse ailenin genel çıkarı için diğerlerinin fedakârlığını sağlamak için bunu ilan etmeyi gerekli görür. Tüm sektörleri destekleyeceğim demek içlerinden hiç birini desteklemeyeceğim demektir.

Açıkça uyanık insanlarla alay etmekten başka bir şey olmayan çirkin bir propaganda çalışması yapılmıştır. Bu hükümetin programını ciddiye alma olanağı yoktur.

Çok daha ayıbı sol ve sağın koalisyonu olarak sunulan bu hükümet koalisyonunun “Hükümetimiz açısından ekonomik büyüme ve istihdam artışının özel sektör kanalıyla gerçekleştirilmesi esastır.” hükmünü içermesidir. Bu ifade özel sektör kanalıyla büyüme ve istihdamı esas aldığına göre solla hiçbir ilgisi olmayan partilerin koalisyonudur. İçlerinden hiç biri solcu değildir. Kalkınma ve istihdam için kamu sektörünü tali kabul ettiğine göre Avrupa solcularının bile kabul etmeyeceği bir noktaya gelmiştir.

Halkımızı hükümetin sağ sağ koalisyonu olduğunu görmeye çağırırız. Sola karşı bir komplo olduğunu anlamasını isteriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin