yeniçağ günceltoplumsal muhalefet1 Eylül "Barış için Dünya Eylem Günü" etkinliği yapılıyor
yazarın tüm yazıları:

1 Eylül “Barış için Dünya Eylem Günü” etkinliği yapılıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

1 Eylül 2012PEO- DEV-İŞ- KTÖS- KTAMS- KTOEÖS- BES adına DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis 1 Eylül “Barış için Dünya Eylem günü”nde etkinlik düzenlemek için çağrıda bulundu. Açıklama şöyle:

Dünyamızda artık savaşlar olmasın, insanlar daha mutlu, daha refah içinde, daha güvenli yaşayabilsin talebi ile Dünya Sendikalar Federasyonu tarafından “Barış için Dünya Eylem Günü” olarak ilan edilen 1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken, dünyamızı saran ekonomik krizin olumsuz etkileri, ekonomik eşitsizlikleri, sömürüyü ve yoksulluğu, göçleri daha da çoğaltıyor, gerginlik yaratan gelişmelere yol açıyor.

Bu gelişmelerin sorumluları Kapitalist düzenin patronları kendi acımasız düzenlerini korumak için bir yandan sert kemer sıkma önlemlerini dayatırken, bir yandan da din ve köken farklılıklarını kaşıyarak şövenizmi tırmandırıyorlar.

Ne yazıktır ki yeniden 1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken, bu gelişmelerin Dünya Barışını daha da tehdit eder niteliğe ulaştığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Emekçilerin ve halkların bu tehlikelerden kurtulabilmesinin tek yolu ülkemizde ve dünyada barışı sağlamaktan geçtiğinin bilincindeyiz.

Bundan ötürüdür ki, yaklaşmakta olan 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Dünya Sendikalar Federasyonuna üye Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sendikalar olarak 1 Eylül’de anlamına uygun etkinlik düzenlemek için inisiyatif üstlendik.

Katılacak olan diğer örgütlerle birlikte Kıbrıs’ta Barış istemimizi yükseltebileceğimiz ortak bir ses vermek üzere sendikalarımızdan oluşan bir komite çalışmaları başlatmıştır.

Etkinlikte yer almak isteyen örgütlerin, sendikalarımızla temasa geçmesi gerekmektedir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin