güncel haberdış haberLa Via Campesina’nın Gezi direnişçilerine destek mesajı
yazarın tüm yazıları:

La Via Campesina’nın Gezi direnişçilerine destek mesajı

Yeniçağ podcastını dinleyin

via-campesinaŞehirde ve kırsaldaki Türkiye halkı ile dayanışma mesajı

Biz, dünyanın her yerinden gelen köylüler, 6-13 Haziran 2013 tarihleri arasında küresel köylü hareketi La Via Campesina’nın 20. yılını kutlamak için Cakarta’da biraraya geldik. Biz hareketimizin yıldönümünü kutlarken, aynı günlerde Türkiye halkının İstanbul’daki merkezi parklardan biri olan Gezi Parkı’nın yok olmasına karşı direndiğini biliyoruz. Halkın sesine yanında durarak, bu direnişin ekosistemi yok eden, ortak varlıkları ve yaşam alanlarını özelleştiren ve insanların karar alma mekanizmalarına katılım haklarını gözardı eden neoliberal politikalara karşı çıkmak için varolan demokratik haklarını savunmak için olduğunu tanıyoruz.

La Via Campesina üyeleri olarak biz, Gezi Parkı’nda başlayan protestoların hükümetin baskıcı yönetimine karşı tepkilerini göstermek için demokratik haklarını kullanan Türkiye halkının direnişinin bütün ülkeye yayıldığını biliyoruz. Buradan, La Via Campesina’nın, mutenalaştırma projelerine, ortak varlıkların özelleştirilmesine, toprak gasbına, suyun metalaştırılmasına ve bunun gibi birçok uygulamaya yol açan neoliberal dönüşüme karşı şehirde ve kırsalda direnen Türkiye halkının yanındayız.

Biz, halkın Gezi Parkı’nın korunması ve şehirdeki ve kırsaldaki tüm alanlardaki neoliberal dönüşüm projelerinin iptal edilmesi taleplerine katılıyoruz. Halka uygulanan aşırı polis şiddetini kınıyoruz. Türkiye’deki yoldaşlarımızın yaşanan ölümler ve binlerce insanın yaralanmasından sorumlu olan, temel demokratik hakların şiddet kullanılarak ihlal edilmesi yönünde emir veren ve bu emirleri uygulayanların görevlerinden alınması ve yargılanmaları yönündeki taleplerine katılıyoruz. Biz, tüm dünyadan gelen köylüler olarak, Türkiye halkı ile dayanışma içindeyiz ve meydanlarda ve kamusal alanlardaki gösteri yapma hakkını engelleyen tüm yasakların ve fiili engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, tüm ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.

Kaynak: www.karasaban.net/la-via-campesina-sehirde-ve-kirsaldaki-turkiye-halki-ile-dayanisma-mesaji/

Orijinal İngilizce Metin: Solidarity with people in urban and rural Turkeyviacampesina.org/en/index.php/our-conferences-mainmenu-28/6-jakarta-2013/resolutions-and-declarations/1434-solidarity-with-people-in-urban-and-rural-turkey

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin