.Yeniçağyeniçağ güncelKıbrıs Cumhuriyeti bayrağına Mersin'de başka Mağusa'da başka muamele!
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağına Mersin’de başka Mağusa’da başka muamele!

Yeniçağ podcastını dinleyin

bayrakKuzey Kıbrıs’ta artık ifade ve gösteri özgürlüğüne ciddi saldırılara uğruyor. Reklam yasasına aykırı pankart açmak, Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı asan bir kişiye rahatsızlık suçundan dava açmak gibi olaylar Kıbrıs’ın kuzeyindeki Anayasa tarafından korunan düşünce, ifade ve gösteri özgürlüğünün ihlalidir. Buna rağmen bu tip olaylar yaygınlaşıyor…

Son olarak Mağusa’da iş yerine Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı asan Koray Başdoğramacı ve eşi polis tarafından tutuklandı.

Polis bülteni ve TAK haberi şöyle verdi:

Mağusa’da, iş yerine üç adet “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağı asan iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Polisten yapılan açıklamaya göre, dün saat 14.00’te, K.B.(E-42) ve Ç.S. (K-23) umumi bir yer olan 15 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan iş yerlerine ait binanın ön yüzüne, üç adet “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağını asıp “sahte devletin sahte bayrağını tanımıyorum benim bayrağım budur” diyerek uygunsuz tavır ve harekette bulundu iddia edildi.

imagefullPolis K.B. ve Ç.S. hakkında yasal işlem başlattı.

Mersinde 2013 Akdeniz Oyunlarında ise Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı protokolde yer alıyordu!

Kıbrıs Olimpiyat Komitesine göre, tören, oyunlara katılan 24 ülkenin ekiplerini konaklayan üniversite kampusunda bulunan Med Köyü’nde yapıldı. Mersin’de Med Köyü “belediye başkanı” Kıbrıs heyetini karşıladı ve Kıbrıs kafilesi başkanı ve Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Genel Müdürü Olga Piperidou Hrysafi ile hediye teatisinde bulundu. Ardından, Kıbrıs’ın milli marşı dinlendi diğer katılımcı ülkelerin yanında Kıbrıs bayrağı göndere çekildi. Törene Kıbrıs Olimpiyat Komitesi Başkanı Ouranios Ioannidis, Genel Sekreteri Haralambos Lottas, Akdeniz Oyunları Uluslararası Komitesi Mali İşler Sorumlusu Kikis Lazaridis, sporcular ve Kıbrıs kafilesi üyeleri katıldı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin