.Yeniçağyeniçağ güncelHemşeri dernekleri faaliyetleri
yazarın tüm yazıları:

Hemşeri dernekleri faaliyetleri

Yeniçağ podcastını dinleyin

TC Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu ve TC elçisi
TC Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu ve TC elçisi Halil İbrahim Akça

TC Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay Aralık ayı başında Kıbrıs’ın kuzeyine bir ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyaretin basına yansımayan yönleri de olduğu ortaya çıktı.

Ziyarette Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu ile de bir görüşme yapılmıştı.

Bu tip ziyarette hemşeri dernekleri ile resmi ve gayri resmi toplantılar yapılması adetten oldu.

Ancak bu hemşeri dernekleri ziyaretleri TC hükümet yetkileri ile kısıtlı değil.

Geçen yıl CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Nihat Matkap ayrı ayrı Kıbrıs’ın kuzeyine geldi ikisi de Hataylılar Derneği’ni ziyaret etmişti.

Gazeddakıbrıs.com haber sitesi iddiasına göre Zaroğlu sahibi olduğu ‘KKTC’ vatandaşlığının Eroğlu’nun başbakan olduğu dönemde alındığı, iddiaya göre Zaroğlu’nun Kıbrıs’ın kuzeyine üniversite öğrencisi olarak geldiği fakat dönemin vatandaş yapıldığı belirtilmişti.

Buna karşı UBP Kurultayında İrsen Küçük’ü desteklendiği yazıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin

Levent Özadam’ın 21 Ekim tarihli köşesinde şu cümleler vardı; “İrsen beyin salon içindeki destekçilerini ise Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu yapıyor. Çok sayıda dernek üyesini salona getiren Zaroğlu, gençleri coşturmak için elinden geleni yapıyor.”

Zaroğlu, 14 Ağustos’taki Anti-Militarist Barış Hareketinin yapılmaması için çalışma yapanlardan biri idi.

Kanal T Ana Haber’e telefon ile bağlanan Zaroğlu “Bu olayı duyduk. Surlar içerisinde hareketlilik hakim. 14 Ağustos Mutlu Barış Harekatı’nın yıl dönümünde Askersiz Lefkoşa konserinin yapılması tesadüf değildir. Böyle bir konserin yapılmasını kabul etmiyoruz. Lütfen yetkililer olaya müdahale etsinler. Tüm yetkililere sesleniyorum; lütfen bu etkinliği önceden müdahale edilsin, engel olunsun. Hele ki Kadir Gecesi’nde bu olmamalı. Bugün Surlariçi’ndeki tüm camiiilerde Kadir gecesi programı yapılacak. Konserin Surlariçi’nde yapılması düşündürücü… Konserin yerinin cami avlusu olduğu bilgisini de aldık. Bu konserin yeri değiştirilmeli” demişti.

O güne dair sonrasında bir gazeteye verdiği açıklama da ise şöyle demişti:

yıl CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap
CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap

“Ben birilerine engel olamam gibi kelimeler kullanmadım. 14 Ağustos gecesi kadir gecesi idi ve aynı zamanda Barış Harekatı’nın ikincisinin yıldönümü idi. Selimiye Camii’de bir konser yapılmak istendi. Oradaki gençler alkollü bir şekilde, mangal yakarak eğlence tertip etmek istediler. Biz yetkilileri göreve davet ettik. Bize gelen bilgide, Selimiye camii avlusunda bir konser düzenleneceği ve içki içileceği söylendi. Orada yaşayan insanlar bu olaya karşı çıktılar biz de üzerimize düşen görevi yaptık Emniyet Güçleri’ni göreve davet ettik. Ben polis güçleri ile beraber insanları evine gönderdim. İnsanlara yanlış birşey yapmaları için çağrıda bulunmadım. Turan Bey geçen gün TV programında yanlış bilgiler vermeye başladı. Kendisi 2 harekat geçirmiş, 12 yıl askerlik yapmış bir amcamız ona saygı duyuyoruz. Kendisini ellerinden öperim dedim, görüşüp doğruları ona anlatmak istedim. Çevreden aldığım duyumlarla, kendisinin biraz sıkıntılı bir insan olduğunu öğrendim ve yanına gitmedim. Nasıl öyle bir günde böyle bir konserin tertibini kabul edebilir? Askersiz Lefkoşa’yı 2 Harekat geçirmiş, 12 yıl askerlik yapmış biri olarak nasıl kabul edebilir ben anlamıyorum. Biz, o gün üzerimize düşen herşeyi yaptık. Emniyet güçleri ile birlikte insanları evlerine gönderdik. Toplumu çatıştırma gibi bir düşüncemiz olmayacaktır. KTKC’de yaşayan insanların 1960 anayasası ile 1974’ten sonra vatandaş olanlar arasında hiç bir farkı yoktur. Bu işin orjini, çakması yoktur. KKTC vatandaşları ortak paydasında hepimiz Türküz.”

Zaroğlu son olarak facebook’ta Kıbrıslı Gazetesi editörü Kartal Harman için şu paylaşımı yapmıştı; “ya arkadaş, bu kartal harman’a neden ısrarla senin ana vatanın Türkiye derler anlamıyorum.. adamın babasının soyu türklüğe dayanmıyor ki onun ana vatanı kıbrıs..!!! rumdan olma ama kimden doğma belli değil adam ısrarla bunu söylüyor bizim insanımızda illa anavatanın türkiye diyor eee pess yani”

Zaroğlu’nun UBP delegesi de olduğu biliniyor.

Bilindiği gibi Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyet gösteren Hataylılar Derneği, Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ak Hataylılar Derneği ismi ile 3 farklı Hataylılara ait hemşeri derneği mevcut.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin