YKPYKP, SDP’nin kongresine gidiyor
yazarın tüm yazıları:

YKP, SDP’nin kongresine gidiyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

Yeni Kıbrıs Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi’nin, 9 Aralık 2012 tarihlerinde toplanacak olan 5.Olağan Kongresine katılacak…

Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu üyeleri Murat Kanatlı ve Faika Deniz Paşa ile Parti Meclisi üyesi Haluk Selam Tufanlı da SDP Kongresine uluslararası konuk olarak katılacak.

YKP delegasyonu 8 Aralık’ta adadan ayrılıp, 10 Aralık’ta adaya geri dönecek…

SDP yayınladığı açıklamada, 9 Aralık’taki partinin kuruluşunun 10. Yılındaki 5. Kongreye katılım çağrısı yaptı. Konu ile ilgili SDP açıklaması şöyle:

Ağustos 2002’de kurulan partimiz SDP 10 yılını geride bıraktı. SDP’nin bu 10 yılı bütün sınıflar mücadeleleri tarihi yanında ufacık görünse de; SDP’nin 10 yılı işte bütün bu sınıflar savaşımının bizatihi kendisidir. SDP’nin tarihi, Paris Komününden Ekim Devrimi’ne; Ekim Devrimi’nden bugünlere uzanır. Bu açıdan proletaryanın kurtuluşu davasında geride kalan bu 10 yıl yalnızca 10 yıl değildir.

SDP işçilerin, emekçilerin; dilinden, renginden kaynaklı hor görülenlerin; erkek devlet şiddetinin pençesindeki kadınların; cinsel yönelimlerinden dolayı dışlananların partisidir. SDP’nin 10 yıllık mücadelesinin temel hedefi, insanın insan tarafından sömürülmesine ve ezilmesine, cinsler ve uluslararasındaki eşitsizliğe, doğal çevrenin yağmalanmasına son verecek, insanın ve insanlığın ortak kültürünün gelişiminin önündeki tüm engelleri ortadan kaldıracak olan, bayrağında “her şey insan için” ve “herkesten yeteneğine göre, herkese ihtiyacı kadar” şiarlarının dalgalandığı bir sosyalizmdir. SDP, birliğin, enternasyonalizmin, devrimin ve sosyalizmin partisidir.

SDP, tüm bu değerlerin ışığında 10. yılını kutlamaya çağırıyor… FERHAT TUNÇ’un da türküleriyle katılacağı SDP 5. OLAĞAN KONGRESİ’ne herkesi bekliyor. 9 Aralık 2012, saat 10.00’da Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde tüm dostlarımızı görmekten onur duyarız…

 

ÖDP, YKP’yi ziyaret edecek

6 Aralık, Perşembe saat 14:00’de Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanı Alper Taş, Yeni Kıbrıs Partisi’ni YKP Genel Merkezinde ziyaret edecek ve Türkiye ve Kıbrıs başta olmak üzere, bölge ve dünyadaki son siyasal gelişmeler değerlendirilecek.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin