YKPYKP, Barış ve Demokrasi Partisi’nin Kongresine katıldı
yazarın tüm yazıları:

YKP, Barış ve Demokrasi Partisi’nin Kongresine katıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2. Olağanüstü Kongresi 14 Ekim, Pazar günü Ankara’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda “Direnerek özgürlüğe yürüyoruz” sloganıyla gerçekleştirildi. Kongreye Yeni Kıbrıs Partisi de konuk olarak katıldı…

Kıbrıs’tan YKP, BKP ve CTP katılırken, TDP bir mesaj gönderdi.

Kongreye katılan Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı açılışta bir de kısa konuşma yaptı. Kanatlı konuşmasının başında BDP mücadelesi için dayanışmalarını iletti. Kanatlı, Türkiye’de yaşanan birçok sorunun benzerinin Kıbrıs’ın kuzeyinde de yaşandığını söyledi ve tutuklamalara, baskılara ve asimilasyon politikalarına karşı kendilerinin de ‘edi bese’, yeter artık dediklerini söyledi. Kanatlı, kongrede çok sık tekrarlanan özgürlük vurgusunun kendi coğrafyaları için de önemli olduğunu bu nedenle ya özgürlük ya özgürlük, An azadiye, an azadiye sloganlarının kendileri için de değerli olduğunu vurguladı.

Kongre sonrası akşam yabancı delegasyona, Irak, İran’dan gelen Kürt parti temsilcileri ile Kıbrıs’tan katılan YKP, BKP ile yabancı elçilik mensuplarına bir de akşam yemeği verildi, yemekte katılımcılar birer de kısa konuşma yaptı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin