toplumsal muhalefetsendikal hareketLefkoşa'da greve devam kararı
yazarın tüm yazıları:

Lefkoşa’da greve devam kararı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Belediyesi’ndeki grev devam ederken, grevdeki temizlik şübesi çalışanlarının bu gece temizlik kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.

Yazılı açıklamaısnda, “Lefkoşa Türk Belediyesi’ni içinden çıkılmaz duruma getiren; çalışanların maaşsız, sosyal güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılmalarına göz yuman Cemal Bulutoğluları’nı göreve davet ederiz” diyen BES Başkanı Savaş Bozat, sendikanın bugünkü toplantısında greve devam kararının teyit edildiğini kaydetti.

Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Lefkoşa halkına kesintisiz hizmet veren Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının haklı mücadelesini devam ettireceğiz.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ni içinden çıkılmaz duruma getiren maaşsız, sosyal güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılmalarına göz yuman Cemal Bulutoğluları’nı göreve davet ederiz.

Belediye Başkanı olarak ne Lefkoşa halkını ne de çalışanlarını hiçe sayan, değer vermeyen bu zihniyete örnek bir davranış olması açısından Belediye Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulumuz 19 Şubat 2012 Pazar günü toplanarak greve devam kararını teyit ederken Lefkoşa halkının sağlığını tehdit eder duruma getiren çöplerin toplanması için temizlik şubesindeki üyelerimiz bugece itibarı ile çöp toplama kampanyası başlatacaktır.

Sendikamızın bu duyarlılığını yalnız çalışanların hak ve menfaatleri doğrultusunda değil, Lefkoşa halkının da sağlık durumunu düşünerek yapıyoruz.

Ayni duyarlılığı ve sağduyuyu Cemal Bulutoğluları’na örnek bir davranış olarak ispatlarken, kendisinden de yasalara ve altına imza koyduğu toplu iş sözleşmesine uymasını talep ederiz.

Sendikamızın Temizlik Şubesindeki üyelerimiz ile birlikte bugün başlatacağımız temizlik kampanyası için 19.2.12 saat 19.00’da Sanayi Atölyelere tüm basını davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin