yazarın tüm yazıları:

BES grevi devam ediyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

BES Başkanı Savaş Bozat imzalı açıklama şöyle:

Belediye Emekçileri Sendikası olarak Lefkoşa Türk Belediyesi’nde başlattığımız süresiz grevin 5.günü.

17-18 Şubat 2012 tarihlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmamıştır.

Bugün sabah saatlerinde Sendikalar Mukayyiti tarafından saat 11.30’da KKTC Meclisinde toplantıya davet edildik.

Yapılan toplantıya sendikamız adına 4 kişi işveren adına Belediye Başkanı ve 5 Meclis üyesi katılırken toplantıya İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi başkanlık ettiler.

Saat 14.35 sularında toplantıya Başkanlık eden 2 Bakanımıza yazılı olarak sunulan grev kaldırma nedenlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

  1. Personel maaşlarının gününde ödenmesi konusunda pazarlığa kapalı olduğumuzu bildirdik.
  2. Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının ancak devlet garantisi ile taksitlendirilip düzenli yatırılması gerektiğini bildirdik.
  3. Belediye hizmet şemasının oluşturulup sözkonusu kişilere görevlendirme yazılarının verilmesinin şart olduğunu bildirdik.
  4. Toplu İş Sözleşmesi’nde 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yararlanması gereken mağdur üyelerimizin de alacaklarının Ocak ayında ödenmeyen kısmının da üyelerimize ödenmesini bildirdik.
  5. Mevcut Belediye kadrosu ile Lefkoşa surlariçi temizliğinin kolaylıkla yapılabileceğine inanarak söz konusu ihalenin İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı tarafından iptal edilmesini bildirdik.
  6. 9 Şubat 2012 tarihinde yapılan uyarı grevine katıldı diye ayni gün hakkında disiplin soruşturması açılan üyemizin yasalara aykırı olduğunu söylerek derhal geri çekilmesi gerektiğini bildirdik.
  7. Grev süresince işbaşı yapmayan üyelerimizin maaşlarından kesinti yapılmamasını, eğer yapılırsa aylık maaşlarımızı gününde ödemeyen Belediye Başkanı ve İdaresi hakkında yasal faizleri ile ödenmesi için dava açacağımızı bildirdik.

Takdir kamuoyunun olup haksız bir talebimiz varsa hemen geri çekmeye hazırız.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin