.Yeniçağyeniçağ güncelGürcafer vs Akça
yazarın tüm yazıları:

Gürcafer vs Akça

Yeniçağ podcastını dinleyin

Bulut İnşaat’ın Kıbrıs’a gelişiyle TC Başbakanlığının ilgisi yoktur” diyen TC Elçisi Akça’nın iddialarını Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer açıklamaları ile çürüttü…
(Haberin kaynağı Afrika Gazetesi)

Gürcafer’in yazılı açıklamasını şöyle:

“Sn. Halil İbrahim Akça’nın Bulut İnşaat’la ilgili olarak yapmış olduğu ‘ne elçiliğin ne de Ankara hükümetinin Bulut İnşaat’la ilgili herhangi bir talebi olmamıştır’ açıklamasının ardından kanaatimce hem elçiliğin, hem de hükümetin acilen soruşturma başlatmaları gerekmektedir.

Gelinen noktada gerek Sn. Büyükelçinin yaptığı açıklamalar, gerekse bizim tarafımızdan yapılmış olan açıklamaların her halükarda Bulut İnşaat’a sağlanmış olan imtiyazların ve kaynaklarının araştırılarak ortaya çıkarılmasını kaçınılmaz kılmıştır. Bu nedenle konunun nasıl geliştiği hususunda kamuoyuna açıklamada bulunmamız şart olmuştur.

Yaklaşık 3 ay kadar önce birliğimiz 05066442222 telefondan aranmış, TC Başbakanlığı adına arandığı söylenmiş, isminin Ahmet Bingöl olduğu Bulut İnşaat için aradığı, bu çerçevede bir randevu talep edildiği ve görüşmeye gelecek olan şirket yetkililerine iki elçilik görevlisinin de refakat edeceği tarafımıza söylenmişti.

Bu görüşmenin ardından Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğunu söyleyen Erman Çitim önceden belirlenmiş olan randevu gününde yanında iki kişiyle gelmiş ve yönetim kurulumuzla görüşme yapmıştır.

Söz konusu görüşmede Sn. Erman Çitim kendilerinin buraya Sn. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderildiklerini birçok yatırımlar yapacaklarını ama esas görevlerinin ucuza ev yapıp satmak olduğunu kar etmenin söz konusu olmadığını, gerekirse zararlarına vereceklerini çünkü kendilerinin Sn. Erdoğan’la çok farklı iş ilişkilerinin olduğunu söylemişlerdir.

Bunun yanı sıra Asbaşkanımız Sn. Faik Dağaştı, KKTC Turizm Bakanı Sn. Ünal Üstel tarafından bahse konu şirkete yardımcı olması hususunda aranmış, yapılan görüşmede kendisinin bu konu ile ilgili Sn. Bülent Arınç’ın Müsteşarı tarafından arandığı Asbaşkanımıza söylenmiştir.

Bütün bu gelişmelerin ardından peşpeşe bir takım gelişmeler olmuş ve bahse konu şirkete imtiyazlar sağlanmıştır. Gelinen noktada ciddi bir soruşturma başlatılması ve bahse konu şirkete verilmiş olan vatandaşlık dahil tüm imtiyazların iptal edilmesi ve eğer birilerinin ismini imtiyaz elde etmek için kullandığı ortaya çıkarılırsa da gerekli cezai koğuşturmanın yapılması gerekmektedir. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin