YKPYKP’nin de katılacağı Mezopotamya Sosyal Forumu Başlıyor
yazarın tüm yazıları:

YKP’nin de katılacağı Mezopotamya Sosyal Forumu Başlıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

2. Mezopotamya Sosyal Forumu (MSF) 21-25 Eylül’de “İnsanlık için, kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak” sloganıyla Diyarbakır’da yapılacak.

Foruma, Kıbrıs, Arjantin, Ekvador, Brezilya, İtalya, Almanya, Rusya, Mısır, Tunus, Lübnan, Filistin, Yemen, Irak, Federal Kürdistan Bölgesi, İran, Suriye, Türkiye, Ermenistan, Fransa, Cameron ve Nijer gibi ülkelerden çok sayıda kişi katılacak.

MSF’ye YKP adına YKP Yürütme Kurulu üyeleri Murat Kanatlı ve Nevzat Hami ve YKPfem’den Faika Deniz Paşa katılacaklar…

YKP delegasyonu 20 Eylül’de adadan ayrılacak, 25 Eylül’de adaya geri dönecek

 

Mezopotamya Sosyal Forumu

MSF, 20 Aralık 2008’de Mezopotamya toprakları üzerindeki toplumsal örgütlenmeler, inisiyatifler, sendikalar, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve “Başka Bir Dünya Mümkün” diyen dünyadaki benzer oluşumların dayanışma ağı sonucu kuruldu.

Forumda, “Ortadoğu, isyanlar ve gelecek”, “Uygarlık krizi ve alternatifler”, “İktidara karşı adalet ve barışı kurmak”, “Sınırsız sürgün: mültecilik ve göç”, “Hak mücadeleleri”, “Çocuk hakları, su hakkı, iletişim hakkı, sağlık hakkı, anadil hakkı, yaşlı hakkı”, “Geçmişle yüzleşme ve hakikatleri araştırma süreçleri”, “Ekolojik soykırım”, “Kültür-kültür yaratıcıları-kültürel soykırım”, “Emek sömürüsü ve arayışlar”,“Ortadoğu’da kadın kırımı ve kadın özgürlük mücadeleleri” ve “Değişim ve dönüşüm dinamiği: Gençlik” başlıkları altında tartışmalar yürütülecek.

21 Eylül 17.30’da açılış yürüyüşü ile başlayacak forum, Sümerpark Kampüsü’nde yapılacak. Forum süresince beş ayrı salonda paneller, buluşmalar, atölyeler ve mini forumlar düzenlenecek.

Aynı zamanda tiyatrolar, belgesel gösterimleri, resim sergileri ve açık alan etkinliklerinin de yapılacağı forumda, “Ekoloji”, “Dil”, “Gençlik” ve “Kolektif Halklar Grubu” adı altında tematik çadırlar kampüs içerisinde kurulacak.

Program, afiş ve çalışmaların takip edilebileceği MSF’nin resmi web sitesi: http://www.msf.web.tr/msf/tr.html

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin