.Yeniçağyeniçağ güncelYARGIDAN MEDET UMAN YOK
yazarın tüm yazıları:

YARGIDAN MEDET UMAN YOK

Yeniçağ podcastını dinleyin

Yeniçağ: Gazete haberleri durumu anlatıyor. Gazetenin biri Erkan Arıklı’nın devlet yetkililerinin rüşvet istekleriyle karşılaştığını yazdı. Oğlu inşaatçı olarak yüzlerce konut yaptığını ve her seferinde rüşvet talepleriyle karşılaştığını gelişen haberlerde okuduk. Başka gazetelerde de bakan Çavuşoğlu’nun birçok yerde sınır ihlalleri yaptığını ve iki apartmanın da tamamen hali araziye yapıldığını açıklayarak isteklerinin yerine getirilmesinin olanaksızlığını tam tersine dava edilip cezalandırılması gerektiğini söylediği haritalarla haber verildi.

Bu arada başka bir sitede de parasını aldığı halde yaptığı evleri satın alanlara koçanlarını veremediğini çünkü arsasını ve binaları bankaya ipotek ettirip borçlandığını haber veren yazılar yayımlandı. Mağdurların aralarında anlaşıp Arıklı’nın şirketinin borçlarını bankaya ödeyip koçanlarını almayı kararlaştırdıkları da haberlerde yer aldı.

Arıklı’nın oğlu Ayhan iddialarının desteklenmesi için Afrika Gazetesini seçti. Orada da yalnız bu olayda değil her seferinde inşaatla ilgili işlemler için rüşvet vermek zorunda kaldıklarını ama rüşvet vermek suç olduğu için rüşvet alanların adlarını açıklayamadıklarını açıkladı. İnşaatçılar yani Müteahhitler birliği başkanı Özcafer’in de bunu destekleyen demeci haberlerde yer aldı. Ayhan’ın rüşvet verenler için geçici af çıkarılsın isimlerini açıklayalım da dediği de haber verildi.

Haberlere göre rüşvet gırla. Anayasaya bile madde konularak yasaklanan arazilere apartmanlar yapılır ve insanlar inşaatlar için olan geçici elektrik ve su bağlayarak yerleşir, müteahhittirler yani taahhüt ettiler ama taahhütlerini yerine getirmezler ve haklarını devrettikleri halde artık kanilerinin olmayan sadece muamelesi yapılmamış bina ve arazileri ipotek ettirirler ve bankalardan borçlanıp servet yaparlar ve mağdur olanlar soyguncuların demek gerekir spekülatörlerin borçlarını ödemeyi kabul edip bankalara ödemeyi tercih ederler.

Amma yargıdan bahseden yok. Ne savcılığa kamu malını gasp ettiler diye duyuru yapılır, ne yargıya başvurulup hakların teslimi istenir ne de yasaya aykırı inşaatlar için yasal izinler alınmış olsaydı müdahale olanağı elde edecek olan belediye, şehircilik ve KTMMOB bürolarından yardım istenir. Yargıya gitseler yıllarca dava masrafı ödeyip evlerine giremeyecekler için mağdurlar da parayı verip belayı def edelim deyip susarlar.

İçişleri bakanının kamu malını gasp edenlere müdahale için neden rüşvet istediler diye saldırıyı beklediğini izah eden de yok. Basında neden yargıya işin gitmediğini sorgulayan da yok. Bir tek KTMMOB izinler alınmadan inşaata başlanmasını ve bitirinceye kadar kimsenin izni umursamamasını eleştirdi.

Bu arada Ayhan Arıklı’nın KTMMOB Yüksek Onur Kurulu tarafından cezalandırıldığı da haber verildi.

Bir musibet bin nasihatlık bu olay arada bir övülen yargının da işlevsiz olduğunu kanıtladı.

Gasıp Afrika tarafından mağdur gösterildi, Özcafer, inşaatçıların rüşvet vermesini uygun ve normal gören konuşmasıyla SİM FM tarafından mağdur gösterildi. Durum normal rüşvete ve kamu mallarını yağmalamaya devam!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin