.Yeniçağyeniçağ güncelİşgale Karşı, “Anti-Militarist Barış Harekâtı”
yazarın tüm yazıları:

İşgale Karşı, “Anti-Militarist Barış Harekâtı”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Ekin KARACA – BİANET

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi’nin (KSP) gençlik örgütleri, Baraka Kültür Merkezi, Barikat Gazetesi, Kıbrıslı Gençlik Platformu (KGP), 14 Ağustos, Pazar günü, saat 21.30’da Selimiye Meydanında, Anti-Militarist Barış Harekâtı konseri düzenliyor…

 

“Ayşe evine dön”

Etkinliğin duyurusu için düzenlenen basın toplantısında “İki adım arayla birbirine silahlarını doğrultmuş askerlerin gölgesinde, tel örgülerle bölünmüş bir ülkede yaşıyoruz ve topraklarımızı işgal edenlerin silahları altında nefes almaya zorlanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“Yaşamlarımızı dikenli tellerle tutsak etmeye çalışan tüm işgal ordularının postallarını, şu anda hemen şimdi üzerimizden çekmelerini istiyoruz!” denilen açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

* Biz militarist baskı düzeninde yaşamayı kabul etmiyoruz! Sokaklarımızda özgürce yürümek, şarkılarımızı söylemek ve dans edebilmek için sesimizi yükseltiyoruz.

* Ayşe’nin tatile çıkışının 37. yılında bu tatile artık son demek için toplanıyoruz. “Evine dön Ayşe!” sloganın Lefkoşa’da ve tüm Kıbrıs sokaklarında yankılandığı bu süreçte, bu sloganı daha da yükseltmek için 14 Ağustos akşamı 21.00’de Selimiye Meydanı’nda buluşalım.

 

Bandista, Sol Anahtarı, Gommalar ve Ekim Kültür…

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı, bianet’e yaptığı açıklamada, Anti-Militarist Barış Harekâtı konserinin bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini söyledi.

Geçen sene Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ı işgalinin 36. yıldönümünde gerçekleştirdikleri etkinliği bu yıl daha geniş bir katılımla tekrarlayacaklarını ifade etti.

Geçen yıl da “Ayşe tatil bitti, evine dön” sloganıyla bir konser organize ettiklerini söyleyen Kanatlı, bu konserde Bandista’nın dağıttıkları bildiriyi şarkıya çevirerek “Hiçbir yerin şarkısı” adlı parçalarını ilk kez seslendirdiklerini hatırlattı.

Bu yıl Bandista’nın yanı sıra, Sol Anahtarı, Gomma (Kıbrıs’ta güneyde de kuzeyde de “arkadaş” demek) ve Ekim Kültür müzik grubu da sahne alacak.

 

“Amaç işgale karşı sokağı örgütlemek”

Amaçlarının işgal sona erene kadar farklı kültürlerden gelen grupları bir araya getirerek bu etkinliği işgalin yıldönümlerinde tekrarlayarak geleneksel bir etkinlik yaratmak olduğunu söyleyen Kanatlı, etkinliğin sadece konserden ibaret olmadığını söylüyor ve ekliyor:

“Asıl amacımız, Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgaline karşı sokakta tepki yaratmak.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin