.Yeniçağyeniçağ güncelKıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali gerçekleşiyor
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali gerçekleşiyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

EDON’un Kıbrıs gençlik ve öğrenci festivali “GENÇLİK GÜÇ, SOL UMUT” sloganı ile 6-7-8 Temmuz tarihlerinde Mağusa Kapısı’nda gerçekleşiyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle

Gençliğin ve Sol’un bu büyük şenliği Mağusa Kapısı’nı her seferinde mücadele ruhu, coşku ve yaratıcılıkla dolduruyor.

Bu yıl Festival Hareketi’nin 60. yılını kutluyoruz. 60 yıldır tüm Kıbrıs’tan gençler, birkaç gün içinde her köşesi hayat, direniş ve mücadele mesajları ile dolu tam bir festival alanını hazırlıyorlar. Her köşesi dünyanın dört bir yanından ve Kıbrıs’ımızdan şarkı ve müziklerle doluyor.

EDON’un 24. Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali 6, 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde Lefkoşa’da Mağusa Kapısı Hendeği’nde «Gençlik Güç, Sol Umut» sloganı altında gerçekleşecek.

Bu yazın büyüleyici ve eşi olmayan bu üç gününde kültür, yaratıcılık, sanat, mücadele ve hak talepleri Kıbrıs’ın geleceği ve geleceğin Kıbrıs’ı için biraraya geliyor.

EDON’un 24. Kıbrıs Gençlik ve Öğrenci Festivali’nin kültür bölümünde dört platformda canlı programlar gerçekleştirilecektir. Bu platformlar, büyük konserlerin gerçekleşeceği Merkez Platform, Halk Tavernası, Küçük Sahne ve Çocuk Oyun Alanı şeklinde olacaktır.

Festival çerçevesinde, onlarca yurtdışı örgütün katılımıyla Enternasyonal Kent, öğrenci standı, çalışan gençler standı, «Gençlik» dergisi standı, Kıbrıslıtürk gençlik örgütlerinin katılımıyla kurulacak iki toplumlu stand, gönüllü kuruluşlarının misafir edilecekleri standlar, halk geleneği köşesi, küçük dostlarımız için oyun alanı, kitap fuarı ve küçük bir pazar yerinden oluşan bir festival beldesi kuruluyor.

Festival alanında faaliyet gösterecek 4 tematik merkez aracılığıyla da siyasi önerilerimiz sunulacaktır. Bu merkezlerde: Kıbrıs Sorunu – Yeniden Yakınlaşma, D.Hristofyas Hükümeti’nin kapsamlı çalışmaları, AON-EDON Festival Hareketi’nin 60 yılı ve KKK-AKEL’in 85 yılı konularının sunumu yapılacaktır.

6-7-8 Temmuz’da festivalde bir araya geliyoruz. Halkımızın ve genç nesillerin vizyonları, beklentileri ve mücadeleleri orada buluşacak ve gençliğin kalbi orada atacaktır.

 

Festival yeri ve programı:

Mağusa Kapısı Hendeği 6-7-8 Temmuz

6/7 Haris & Panos Kaçimihas

7/7 Yorgos Dalaras & Melina Aslanidu & Mihalis Cuganakis

8/7 Vasilis Papakonstantinu, Thanos Mikruçikos – Hristos Thiveos

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin