.Yeniçağyeniçağ güncelBir vakıf malı yağma hikayesi daha “Lara Beach”
yazarın tüm yazıları:

Bir vakıf malı yağma hikayesi daha “Lara Beach”

Yeniçağ podcastını dinleyin

10 Eylül 2010 tarihli StarKıbrıs Haberi şöyleydi:

2005 yılında CTP – DP hükümeti zamanında ihaleye çıkan Vakıflar İdaresi’ne bağlı Çatalköy’de bulunan 186 dönümlük Lara Beach ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

İhaleyi kazanan ETS şirketinin ihale şartlarını yerine getirmediği, ihalede taahhüt edilen 1500 yatak kapasiteli 4 yıldız statüsündeki otelde öngörülen projelerin de aradan geçen 5 yıla rağmen gerçekleştirilmediği iddia edildi. Projeyle ilgili olarak sadece tek bir çukurun açıldığı belirtildi.

İhalede en düşük teklifi veren firma olmasına rağmen ihaleyi kazanan ETS için ihale şartlarının daha sonra değiştirildiği ve diğer ihalelerde yer alan bazı ibarelerin de tekliften kaldırıldığı öne sürüldü. Teklifte yer alan kiraların ödenip ödenmediği konusu ise belirsizliğini koruyor.

(…)

ETS tarafından yapılacak olan otele Lara Park Otel ismi verilirken, yapımcının Mersoy Ltd. Olduğu, Müteahhit firmanın Aşan Ltd. olduğu, elektrik projesini de CTP’nin önde gelen isimlerinden Ünal Fındık’ın yapacağı belirtildi.”

http://www.kibrissondakika.com/lara-beach-ne-olacak.htm

21 Temmuz 2010 tarihli Radikal Gazetesi haberi ise şöyleydi:

“Çatısı altında Atlasjet, Etstur, Didimtur, Voyage Otelleri ve Lamer Otelleri gibi çok sayıda şirketi bulunduran, ETS Group, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kentinde 140 milyon dolara mal olacak Lara Park Otel’in inşasına başladı. ETS Group Başkanı Murat Ersoy’un ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst’ün yanı sıra Türkiye ve KKTC’den çok sayıda bakan, milletvekili ve üst düzey yönetici katıldı.”

Yani bu temel atma töreninden sonra da hiçbir gelişme olmamasının haberini yapmıştı starKıbrıs…

Haberin devamında “Murat Ersoy, Lara Park Otel Projesi’nin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi: “KKTC’nin Anadolu’ya bakan yüzü Girne’de inşa edeceğimiz otelin,  fiilen başlattığımız ilk aşaması Mart 2013’te tamamlanacak ve bin 500 yataklı bir tesisi hizmete açmış olacağız” demişti…

Gel gör ki 2013 açılacağı ilan edilen otel konusunda hala temel atma süreci devam ediyor…

Bu konuda Cemil Çiçek’in açıklaması da önemliydi:

“Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açılış töreninde yaptığı konuşmada vatanseverliğin bazı bedelleri olduğunu söyledi. Turizmin Türkiye ve KKTC için hayati öneme sahip olduğunu anlatan Çiçek, KKTC’nin yatırım açığı ve yatırım aşkı olduğunu kaydetti. Çiçek, “Vatanseverlik böyle kuru kuruya olmuyor, bunu somut işlerle göstermek lazım. Ets Group da bu yatırımla hem Türkiye’ye hem de yavru vatan KKTC’ye karşı vatanseverliğini bir kez daha ispatlamış oldu” diye konuştu”

Arkasında Cemil Çiçek olan bir proje biraz gecikmiş kim ne söyleyebilir ki?

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi geçen gün şu kararı aldı; “Vakıf Emlakın Kiralanmasına İlişkin Şartlar” arasında 5 yıl olarak belirtilen yatırım süresinin 3 yıl uzatılarak 8 yıl olarak değiştirilmesini ve buna bağlı olarak 06.01.2006 tarihli kira sözleşmesinin diğer maddeleri değişmeksizin 31.12.2010 tarihi olan yatırımı tamamlama süresinin 3 yıl uzatılarak 31.12.2013 olarak değiştirilmesini onaylar”

Başka neyi onayladı komite? Kira bedelini;

“1.1.2006-31.12.2013; Yılda 55,000.- Stg.”; “1.1.2014-31.12.2014; Ayda 17,000.- Stg.”, “1.1.2015-31.12.2054; Her yılın kira bedeli bir önceki yılın kira bedeline, o yıla ait LİBOR faizi oranında artış yapılmak suretiyle   mal sahibi tarafından belirlenir.”

Çiçek gibi karar daha yani…

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin