.Yeniçağyeniçağ güncelYKP: AB müktesebatı askıdan indirilmeye başlansın

YKP: AB müktesebatı askıdan indirilmeye başlansın

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Parti Meclisi 7 Haziran tarihindeki aylık olağan toplantısında çözüm çabalarının sonuç vermesinin gecikeceği düşüncesiyle Kıbrıs sorunu ile ilgili durumu görüşte ve yapılmasını istediği konulara yönelik bir Parti Meclisi Kararını onayladı.

Parti Meclisi Kararında görüşmelerin çözüm için yapılmış olan uzun toplantılara rağmen olumsuz tutumlar yüzünden sonuç vermekten uzak olduğu yapılan açıklamalarla ortaya konulduğu vurgulandı. Eroğlu ve diğer ilgililerin çözüm olmasa da olur, çözüm olmamasının daha iyi olacağı dileğinde bulunur gibi davrandıkları altı çizildi.

Bu durumu değerlendiren YKP Parti Meclisi çözüm sağlayamamanın sorumluluğunu yüklenmemelerini ve halkın çözüm isteklerini yerine getirmemekten üzüntü belirtmeyi gerekli bile görmemelerini kınadı.

Durum çözümsüzlüğün uzayacağını gösterdiği tespitini yapan YKP Parti Meclisi alınması gereken önlemleri de görüştü. Kıbrıslı Türklerin sorunun uzamasından daha fazla zarar görmemesini sağlamak, çözüm için fırsat doğduğunda ortamın çözümü güçleştirecek veya olanaksız hale getirecek hale gelmemesi için olumsuz gelişmelere engel olmak ve kuzeydeki durumun, çözüme yönelik baskı yapabilecek şekilde, kendi ayakları üzerinde durabileceği gelişmeler sağlamak için alınabilecek önlemler üzerinde duruldu.

YKP Parti Meclisi, yeşil hat tüzüğü ve direkt ticaret tüzüğü taslağı ile askıda olan AB müktesebatının askıdan indirilmeye başlanmasının devam etmesini istedi. AB yurttaşı olan Kıbrıslı Türklerin ve şuan yaşamakta oldukları ve aynı zamanda AB’nin parçası olan Kıbrıs’ın kuzeyinin de bu yurttaşlıktan yararlandırılmasını ve yeni müktesebata göre AB himayesinin onlar için de geçerli olduğunun kabulünü ve bu himayenin nasıl sağlanacağının belirlenmesini talep etti.

YKP Parti Meclisi, nüfus yapısının ve Türkiye ile ekonomik ilişkilerin yıkıcı etkilerinin ortadan kaldırılması için Avrupa Parlamentosunun kararı doğrultusunda Komisyon’un bir rapor çıkarmasını ve bundan sonra Müktesebatın askıdan indirilen kısımları için Kıbrıs’ın kuzeyinde de yürürlüğünün etkili olabilmesi amacıyla bir yöntemin geliştirilmesini gerekli görüldüğü kararda vurgulandı ve Parti Yürütme Kurulu’na bunun sağlanması için çalışma yapması konusunda görev verdi.

YKP Parti Meclisi, Parti Yürütme Kurulunun, yönetimden AB müktesebatının askıdan indirilmesine yardımcı olmasını, kararların yürürlüğü için önlem almasını ve Yeşil Hat Tüzüğü ile ilgili olarak yaptığı gibi kısmen ve mütekabiliyet şeklinde şartlara bağlamamasını talep etmesini istedi.

YKP Parti Meclisi aynı zamanda, Parti Yürütme Kurulunun, bu konuda çeşitli kesimlerle birlikte mücadele etmesini ve AB ve dünya çapında bu kararın meyve vermesi için aktif çalışmasını istedi.

YKP Parti Meclisi bu arada, halkımızı, BM kararlarında da tekrarlanan “durumu güçleştirecek adımlar atılmaması” kuralına uymayan Yetkililerin amaçlarını görmeye ve bu tavra karşı mücadele etmeye çağırdı.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin