YKPYKP'nin açıklamalarıYKP: "Kıbrıslılar görüşmelerde kendileri adına ne istenildiğini izlemeli ve saçma önerilerin yapılmasına...
yazarın tüm yazıları:

YKP: “Kıbrıslılar görüşmelerde kendileri adına ne istenildiğini izlemeli ve saçma önerilerin yapılmasına engel olmalı”

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu üyesi Alpay Durduran Kıbrıs konusunda son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Kıbrıs sorunu gene gündemde ama halkımız ilgilenmemektedir. Türkiye hala fethettim kimseye vermem politikasını terk etmemiştir. Onun için ilgilenmemek, görüşmeleri takip etmemek ve önerilerle etkili olmamak zaman içinde toplum olarak yok olmayı ve yaşayamayacağımız hale getirilen evimizde küçük bir azınlık olmayı kabul etmek demektir.

Türkiye’nin beslemesi olmayı benimseyip Rum bizi yok edecek düşüncesini kafamızdan atamadıysak ve kendimiz anlaşmadan sonra da savunacak gücümüz var çünkü hakkımız olur diyememişsek susup oturabiliriz ama görüşmeler devam etmektedir ve uzadıkça yeni nüfus sayımları kavgası sürecektir. Onun için Önerimiz nedir? Rum görüşmeciden ne istiyoruz? Eroğlu’nun Türkiye ile beraber yürüttüğü politikanın yalana dayalı olduğu bellidir, amaç zamana oynamak ve Rum tarafı çözüme engeldir düşüncesini yaratmak veya olmazsa hiç değilse onlar da sorumludur, suçsuz yoktur dedirtip baskılardan kaçınmaktır. Bir kez Rum tarafı makul çözümü kabul etmeyecek dedirtebilseler görüşmelerden çekilip çözüm arayışını bırakacaklardır. Türkiye yetkililerinin ‘hiçbir taviz vermeden suçlu sayılmaktan kurtulduk’ diye böbürlenmeleri isteklerini ifşa etmektedir.

Şimdi de BM genel sekreterini hiçbir kapanan başlık olmadığı halde tarafları görüşmeye çağırıp dörtlü konferansa aracılık etmeye çalışıyorlar. Ancak dörtlü konferans için en küçük ileri adım atılmasına için vermiyorlar. Bu yüzden amacın suç isnat etmek ve zaman kazanmak olduğu bellidir.

Yakında çözüm olasılığı olsa buradaki yönetimi maskara edip halkı birbirine düşürmeğe ve ancak çok uzun zamanda imamın ordusu gibi ordular kurmayı düşünebilecekleri halde imam hatip okulu ve yeni yeni camiler için para harcamağa niyetlenmezlerdi. En azından Kıbrıs’ta kendilerine şükran duyan etkili bir ortağın hükümette yer almasını sağlamaya çalışmayı isterlerdi. O zaman da maaşın kaç diye başlarına sorular sormaz Kıbrıslılara besleme demezlerdi.

Kıbrıslılar görüşmelerde kendileri adına ne istenildiğini izlemeli ve abuk sabuk önerilerin yapılmasına engel olmalıdır. Federasyon isteyenleri nasıl bir federasyon istediklerini ortaya koymaya ve Eroğlu’na dikkat etmeye çağırırız. Herkes hiçbir işe yaramadığını görüp yaşadığımız garantileri çıkmazı sürdürmek için masaya atanlara inanır mıyız inanmaz mıyız açıklamalıyız.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin