.Yeniçağyeniçağ güncel27 ve 28 Ocak tarihlerinde GKK ve Elçinin Karpaz’da ne işi vardı?
yazarın tüm yazıları:

27 ve 28 Ocak tarihlerinde GKK ve Elçinin Karpaz’da ne işi vardı?

Yeniçağ podcastını dinleyin

TAK’ın 28 Ocak’ta verdiği habere göre Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal , Dipkarpaz’ı ziyaret etti.

Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin daveti üzerine yapıldığı iddia edilen ziyarette Tümgeneral Daysal, belediyeyi, spor kulübünü ve Rum kahvehanesini ziyaret etmiş.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Kaya Türkmen, Dipkarpaz’da incelemelerde bulunmuş…

10 binlerce insanı Lefkoşa’da İnönü Meydanında miting yaptığı günlerde Türkiyelilerin yoğun yaşadığı bölgeye yapılan bu ziyaretler hiç de normal olmasa gerek!

Belediye’den al haber!

TAK’ın verdiği haberde belediyeden verilen bilgiye göre Daysal, önce Belediye Başkanı Mehmet Demirciyi makamında ziyaret etmiş ve Demirci, beldenin sorunlarını Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal’a aktarmış, sonra belediye başkanı Lefkara üzerine işlenmiş Kıbrıs haritası hediye etmiş. Daha sonra spor kulübünde belde halkıyla sohbet toplantısı yaparak sorunlarını dinlemiş GKK komutanı ve en son olarak da spor kulübünün karşısında bulunan Rum kahvesini de ziyaret edip çay içmiş! Bu da barış mesajı olsa gerek!

GKK nasıl bir makamdır ki köy gezisine çıkar ve beldenin sorunları ile ilgilenir, hele de tam da büyük mitingin yapıldığı bir zamanda. Tabii, ilk akla gelen bunun bir teftiş olduğu ve bölgeden kimlerin mitinge katıldığının, katılacağının raporunun tutulması. Bu nedenle ilerleyen günlerde bölgede olacak baskıların da bu vesile ile zemini hazırlanmış oluyor…

Vali de turda!

TC Büyükelçisi ya da vali de denebilir Kaya Türkmen, Dipkarpaz’da incelemelerde bulundu.

Gene Dipkarpaz Belediyesi’nden verilen bilgiye göre ziyaret sırasında Türkmen, eko turizm için beldede yapılan pansiyonları yerinde görüp incelemeler yapmış.

DEMİRCİ: “ziyaretinin işten durdurmalarla ilgisi yok”

Bu arada Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Büyükelçi Türkmen’in ziyaretinin bir gazetede iddia edildiği gibi 6 kişinin işine son verilmesiyle bir ilgisi olmadığını, ziyaretin 3 ay önceden planlandığını iddia eden yazılı bir de açıklama yaptı.

Bu ziyaretin elde olmayan nedenlerden dolayı 2 defa ertelendiğini ve 28 Ocak’ta gerçekleştiğini belirten Demirci, ziyaretin bölgede bulunan Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazit Adalıer ve Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut’un daveti üzerine gerçekleştiği iddiasında da bulundu.

Demirci, “toplantıda sadece beldemize yapılacak olan yatırımlar ve beldemizin sorunları görüşülmüştür” dedi, yatırımlar görüşülürken en azından kibarlıktan olsun acentandan necin bir yetkili dahi yoktuyu kimse sormadı, haberde da böyle bir yetkilinin varlığından bahsedilmiyor. Bu nedenle Türkmen tam bir vali gibi 82. ilde elini kolunu dolaşıp nerelere yatırım yapacağına karar verebiliyor, acentadakiler da işte icraatlarımız diye övünüyorlar. Komik olan kendilerine mal edilecek icraatlardan haberleri çok sonra olacak çünkü vali bilgileri aldı, kendi, uygun bulduklarını onaylayacak, keyfine göre yatırım planı çıkaracak…

Vali hazretleri ayrıca işten durdurulmalarla ilgili de bilgilendirilmiş, Demirci’nin açıklamasında “toplantı çıkışı işten duran 3 vatandaşımız Sayın Büyükelçimize durumlarını izah etmiş olup, Büyükelçimiz de konu hakkında gerekli mercilerden bilgi alacağını belirtmiştir” yani şikayet acentanın asıl patronuna yapılmış, acentadakiler kulağı da gerekli görülürse çekileceği bu haberden anlaşılmaktadır.

Burada altı çizilesi diğer konu valinin vali olmaya yakışan davranışıdır. Çünkü normal bir elçi olsa böylesi gezileri ülkenin kendi iradesi saygı çerçevesinde yapar. Ama eğer elçi değil vali iseniz, yatırımlar size anlatılır, işten çıkarılanlar size dertlerini iletir, hem kim umursar acentayı, koca vali burada olduğu sürece!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin